18 de gener de 2021 18/1/21

El ‘cante’ pur de Duquende, protagonista de la tercera sessió de ‘Les Arts és flamenc’

El ‘cante’ pur de Duquende, protagonista de la tercera sessió de ‘Les Arts és flamenc’ - (foto 1)
  • Descobert per Camarón de la Isla amb només huit anys, el ‘cantaor’ de Sabadell és una de les figures més respectades del gènere

  • Les Arts recorda que els concerts del cicle ‘Les Arts és Flamenco’ al Teatre Martín i Soler tenen un preu únic de 30 euros

El cant pur de Juan Cortés, ‘Duquende’, és el protagonista de la tercera sessió del cicle ‘Les Arts és Flamenc’, que té lloc aquest divendres, 13 de març, en el Teatre Martín i Soler, a les 21.00 h.

Descobert per Camarón de la Isla quan tenia només huit anys i hereu de la tradició del mític geni del flamenc, el ‘cantaor’ de Sabadell és una de les figures més respectades del ‘cante’, amb una dilatada carrera en solitari i una marcada personalitat. Com a artista, reivindica la puresa del flamenc sense fonamentalismes, creu que “com més pur és el ‘cante’, més modern és”.

En la seua primera actuació a les Arts, Duquende estarà acompanyat a la guitarra per un dels tocadors més inspirats de la nova generació, Diego del Morao, juntament amb Carlos Merino, el pols i la precisió del qual l’han convertit en un dels més talentosos joves al caixó i el pandero.

Les Arts recorda que les localitats per als concerts del cicle ‘Les Arts és Flamenc’ que se celebren al Teatre Martín i Soler tenen un preu únic de 30 euros.

El dia 25 d’abril, Manuel Lombo tancarà el primer monogràfic que les Arts dedica a aquest gènere amb el seu nou projecte ‘P’alante y p’atrás’, juntament amb Macarena López i Sara Jiménez.

L’artista de Dos Hermanas s’ha erigit com un dels noms que ha introduït saba nova en el ‘cante jondo’ gràcies a les seues interpretacions i composicions procedents del pop o del ‘jazz’, sense renunciar a la tradició.

 

Pujar