elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La campanya de Pressupostos Participatius Decidim València arranca amb nova pàgina web i més facilitats per a impulsar projectes des de la ciutadania

La campanya de Pressupostos Participatius Decidim València arranca amb nova pàgina web i més facilitats per a impulsar projectes des de la ciutadania
  • Les propostes poden presentar-se des de hui fins el 31 d'octubre i, si obtenen els suports necessaris, seran sotmeses a votació entre el 5 i el 22 de desembre

MÉS FOTOS
La campanya de Pressupostos Participatius Decidim València arranca amb nova pàgina web i més facilitats per a impulsar projectes des de la ciutadania - (foto 2)
La campanya de Pressupostos Participatius Decidim València arranca amb nova pàgina web i més facilitats per a impulsar projectes des de la ciutadania - (foto 3)
La campanya de Pressupostos Participatius Decidim València arranca amb nova pàgina web i més facilitats per a impulsar projectes des de la ciutadania - (foto 4)
La campanya de Pressupostos Participatius Decidim València arranca amb nova pàgina web i més facilitats per a impulsar projectes des de la ciutadania - (foto 5)

La regidora de Participació Ciutadana i Acció Veïnal, Elisa Valía, ha presentat este matí la nova campanya, 2019-2020, de pressupostos participatius Decidim València, que arranca hui i en la qual la ciutadania decidirà la destinació d'inversions en els barris de València per un import total de 8 milions d'euros. La nova edició estrena pàgina web i presenta algunes novetats importants per a facilitar la participació i conèixer les dades al llarg d'un procés amb quatre fases: presentació, suport ciutadà, estudi de viabilitat i votació ciutadana entre el 5 i el 22 de desembre.

Decidim València inclou dos tipus de projectes, els presentats per l'equip de govern i els diferents servicis municipals, que en estos  moments ja estan pujats a la plataforma i poden ser consultats, i els que a partir de hui podrà proposar la ciutadania. «El període de propostes comença hui i conclou el pròxim 30 d'octubre. Fins el 6 de novembre es recaptaran suports i les propostes de la ciutadania passaran a votació quan compten amb 100 suports, mentre que les propostes de l'Ajuntament necessitaran 200 suports per a ser sotmeses a votació», ha explicat la regidora Elisa Valía.

Prèviament a la votació, que serà entre el 5 i el 22 de desembre, les propostes ciutadanes hauran de superar un estudi de viabilitat, entre el 7 de novembre i el 4 de desembre. «Durant les pròximes dues setmanes tots els ciutadans i ciutadans de València podran presentar les seues pròpies propostes a través de la pàgina web decidimvalència.es, i en les pròximes tres setmanes totes les propostes hauran de recaptar suports per a passar a la fase de votació».

La regidora de Participació Ciutadana i Acció Veïnal ha mostrat les novetats de la nova web. «La pàgina web que estrenem presenta algunes novetats importants com per exemple la possibilitat d'incorporar fotos i documents sobre les propostes que fa la ciutadania, la qual cosa permetrà explicar millor els projectes perquè no siguen rebutjats per falta de viabilitat». A més, aquells ciutadans i ciutadanes que ho desitgen podran donar publicitat a les seues propostes a través de les xarxes socials twitter i Facebook.

També s'ha referit Elisa Valía al «exercici de transparència» que suposa «mostrar totes les dades desagregades per districtes de participació en cadascuna de les edicions que ja han conclòs».

SOSTENIBILITAT, MEDI AMBIENT, IGUALTAT I EDUCACIÓ

Quant als projectes presentats per l'equip de govern i els diferents servicis municipals, Elisa Valía ha destacat que «es presenten alguns projectes que són d'especial rellevància per a la ciutat i per al conjunt de la ciutadania i que tenen a vore amb valors fonamentals d'este equip de govern i de la nostra societat, com són la sostenibilitat mediambiental, la millora de l'espai públic o la igualtat».

S'ha referit, en concret, en l'apartat de compromís amb la igualtat, a la creació d'una instal·lació específica on la unitat GAMMA de la Policia Local puga treballar, atendre i donar suport millor a les dones víctimes de violència de gènere o d'un Espai de Dones i Igualtat. Dins del compromís amb l'educació pública de qualitat «proposem la creació de dos noves escoletes, i també responem a reivindicacions veïnals de molts anys com poden ser la reordenació de Pérez Galdós-Giorgeta». Igualment es proposa per part de l’Ajuntament la remodelació del Parc Gúlliver i els Jardins de Vivers.

Pujar