elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Les càmeres del centre de València comencen a multar els cotxes no acreditats

Les càmeres del centre de València comencen a multar els cotxes no acreditats
  • Els 60 euros de sanció per als que no siguin veïns de Ciutat Vella els arribarà directament

L'Ajuntament de València començarà a multar a partir del desembre, és a dir, aquest dimecres, als vehicles que accedeixen a Ciutat Vella i no estiguen acreditats, és a dir, no siguin veïns de la zona. Denominada com a Àrea de Prioritat Residencial (APR) Ciutat Vella Nord, és la primera que s'estableix al cap i casal.

La Regidoria de Mobilitat Sostenible ha explicat que aquest dimarts acaba la fase informativa en què no se sancionava els vehicles infractors, i ha informat que fins ara s'han acreditat 14.443 matrícules amb accés permanent (residents, propietaris d'habitatges o places d'aparcament) a la zona d'influència, vehicles d'emergència i seguretat ciutat, de repartiment, taxis, serveis públics). El procés dautoritzacions estarà sempre obert.

"L´entrada en marxa de l'APR evitarà el trànsit oportunista i propiciarà un entorn més amable, respectuós amb el patrimoni protegit i amb noves oportunitats per al comerç", segons s´explica des de la regidoria.

Així, aquest dimecres s'activen plenament les càmeres de control d'accés a Ciutat Vella Nord, cinc punts des d'on es controlarà el pas de vehicles autoritzats.

Des del passat mes de febrer es podia començar a sol·licitar el permís per accedir a l'APR; no obstant, s'ha registrat una activitat més gran des de l'anunci de la fase informativa, que va començar el passat 18 d'octubre fins aquest dimarts. Per tant, aquest dimecres és l'entrada en vigor de l'APR, on ja se sancionarà els vehicles que no compten amb autorització.

En el cas de produir-se alguna entrada de vehicles no registrats en el sistema de videovigilància de la Regidoria de Mobilitat Sostenible, les persones interessades tindran fins a cinc dies per poder acreditar-ne l'accés. En cas de no fer-ho l'Ajuntament posarà en marxa el procediment sancionador, que contempla multes de 60 euros per aquesta infracció. Cal recordar que els permisos puntuals també es poden sol·licitar amb cinc dies d'antelació.

Pujar