22 de gener de 2021 22/1/21

Cambra València insta a les administracions que agiliten els pagaments per a pal·liar l'impacte del coronavirus en les pimes

Cambra València insta a les administracions que agiliten els pagaments per a pal·liar l'impacte del coronavirus en les pimes - (foto 1)

  La Cambra de Comerç de València, davant la necessitat urgent de liquiditat per part de les pimes i autònoms, fa una crida a aquelles empreses que tinguen liquiditat i a les administracions perquè agiliten i avancen els pagaments de totes les factures pendents.

  A aquest sentit, la Cambra considera necessari “fer un esforç per sostindre l'activitat de les empreses, assegurant la seua viabilitat futura per a garantir al màxim els llocs de treball”.

  “El brot del coronavirus també és un gran xoc per a l'economia i afecta a les empreses, les ocupacions i les llars. Per a mitigar-ho, és vital mantindre l'activitat del nostre sistema productiu, dotant-lo de les eines perquè puga afrontar situacions extraordinàries com la provocada per l'actual crisi del Covi-19” apunten en un comunicat.

  En aquest sentit, l'organisme vol transmetre la importància del sector exterior per a l'economia valenciana, un sector que no ha deixat de funcionar durant aquestes setmanes d'estat d'alerta com demostren els 14.809 certificats d'origen -documents necessaris per a acreditar l'origen de la mercaderia que pretén entrar en un país- que han emés les cambres de comerç de la Comunitat Valenciana de l'1 gener al 20 març (en el mateix període de 2019 van ascendir a 15.230)

  Amb tot això, la Cambra de comerç de València ha volgut reafirmar que en aquests moments “està més que mai al costat del teixit productiu per a fer front a la greu situació creada per la pandèmia del coronavirus”. Recalcant, que els seus esforços se centren en el reforç dels canals d'informació a les pimes i el manteniment dels serveis necessaris perquè les empreses puguen mantindre la seua activitat exportadora.

  Pujar