elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
Setmana Santa Marinera

El Cabanyal es vist de llum, color i alegria en el Desfile de Resurrecció

El Cabanyal es vist de llum, color i alegria en el Desfile de Resurrecció
  • Un acte únic en tota Espanya i en el que han participat 4.000 persones entre músics i confrares de 30 germandats

Galeria de fotos
València - Semana Santa Marinera - Desfile de Resurrección
València - Semana Santa Marinera - Desfile de Resurrección
MÉS FOTOS
El Cabanyal es vist de llum, color i alegria en el Desfile de Resurrecció  - (foto 2)
El Cabanyal es vist de llum, color i alegria en el Desfile de Resurrecció  - (foto 3)
El Cabanyal es vist de llum, color i alegria en el Desfile de Resurrecció  - (foto 4)
El Cabanyal es vist de llum, color i alegria en el Desfile de Resurrecció  - (foto 5)
El Cabanyal es vist de llum, color i alegria en el Desfile de Resurrecció  - (foto 6)

El redoblament de tambors a primera hora del matí ja anunciava que este diumenge la festa inundaria cada cantó dels Poblats Marítims. I així ha sigut. Els veïns del Cabanyal s'han despertat amb el so de les bandes de música de fons per a celebrar un dels actes més especials de la Setmana Santa Marinera: la Desfilada de Resurrecció.

És un acte únic en tota Espanya, i el tercer acte col·lectiu d'esta festa d'interés turístic nacional, en el que el color, la música i les flors són els protagonistes. Encara que el Desfile comença al migdia a partir de les nou del matí comencen ja a procesionar les distintes parròquies per a reunir-se totes en el Mercat del Cabanyal i eixir en conjunt en la processó més colorida de totes les festes.

Els tons clars i els bàculs adornats de flors són el vestit per excel·lència. També els personatges bíblics han canviat els seus atributs per flors i no hi ha imatges, ni passos i la música és festiva. Una processó d'unes dos hores de duració i en la que milers de veïns, turistes i curiosos s'acosten per a veure passar als més de 4.000 participants entre músics i confrares pertanyents a 30 germandats.

Una altra de les peculiaritats que fan únic a este dessfile és el llançament de flors. Els espectadors llancen afalacs per a rebre, a canvi, la millor tija i aconseguir fer-se així un ram. És costum i entreteniment, sobretot, dels més xicotets. Festa, alegria i color en un diumenge en què ha lluït el sol.

Al finalitzar el desfile la Germandat del Sant Sepulcre ha realitzat un altre dels actes tradicionals de la Setmana Santa Marinera, el Caragol: en la plaça de la Creu del Canyamelar els membres de la germandat s'han concentrat sobre un eix central, formant un caragol. Després ho han anat desfent, una tradició de més de quaranta anys d'història i que al·ludix a la finalització de la festa i la preparació d'un nou exercici.

Pujar