25 de setembre de 2020 25/9/20

El Cabanyal comptarà amb un nou centre de serveis socials el próxim any

El Cabanyal comptarà amb un nou centre de serveis socials el próxim any - (foto 1)

    L’Ajuntament adjudicarà demà les obres de l’edifici municipal situat al carrer de la Reina número 117 per a convertir-lo en un nou centre de servicis socials, al barri del Cabanyal-Canyamelar. Serà el tercer centre d’estes característiques al districte dels Poblats Marítims, juntament amb el de la Malva-rosa i el de Natzaret, tal com ha informat la regidora de Servicis Socials, Isabel Lozano.                                            

    En estes noves instal·lacions del Cabanyal, de 430 m², s’oferirà informació, orientació i assessorament a la ciutadania i col·lectius sobre els drets i recursos socials existents, entre ells l’ajuda a domicili, teleassistència, menjar a casa, protecció i atenció a menors, programes d’atenció i inserció social i tramitació d’ajudes vinculades a la llei de la dependència així com la Renda Valenciana d’Inclusió. Tal i com ha explicat la regidora Isabel Lozano es tracta «d’un pas més cap a la conciliació social d’un barri que, hui dia, encara continua patint les conseqüències de la degradació intencionada del govern del PP».

    Les obres s’han adjudicat per un import total de 605.658,24 euros i tenen un termini d’execució de sis mesos. Lozano ha recordat que «quan va entrar l’actual govern municipal la ciutat de València tenia un gran dèficit de centres municipals de servicis socials, i estem mans a l’obra per revertir esta situació. Recentment hem obert el nou centre de Saïdia i ara comencem les obres en el nou centre del Cabanyal».

    D’altra banda, Lozano ha recordat que pròximament està previst que l’Ajuntament inicie també les obres per a un nou centre municipal de servicis socials en el barri de Benicalap, que atendrà 40.000 usuaris i permetrà reduir el nombre de persones ateses al centre de Campanar. L’altre centre de servicis socials programat per a este mandat és el que estarà ubicat a una de les Naus de Ribes del Parc Central, al barri de Russafa.

    Pujar