elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Joe Burgerchallenge: "El secret no és menjar molt ni el que menges"

Joe Burgerchallenge: "El secret no és menjar molt ni el que menges" - (foto 1)
  • Elperiodic.com entrevista a aquest youtuber valencià, menjador professional, i al què segueixen diàriament centenars de milers de persones

MÉS FOTOS
Joe Burgerchallenge: "El secret no és menjar molt ni el que menges" - (foto 2)
Joe Burgerchallenge: "El secret no és menjar molt ni el que menges" - (foto 3)
Joe Burgerchallenge: "El secret no és menjar molt ni el que menges" - (foto 4)

Diuen que els valencians aprecien la bona gastronomia però el de Joe Burgerchallenge és d'un altre planeta. Ja ens ho avisa en la descripció del seu canal, 'menjador professional i abusador de bufets', però podríem dir que fins i tot es queda curt. Aquest valencià és tot un fenomen a nivell gastronòmic: amb més de mig milió de seguidors a Youtube i altres tants milers en instagram i altres xarxes socials, Joe Burgerchallenge arrasa als concursos de menjar i cada dia centenars de milers de persones segueixen els seus passos a cada restaurant que visita.

Les xarxes socials s'han convertit en la plataforma i en el seu treball ja que Joe és el seu representant, el seu comercial, el seu tècnic de so i el seu community manager. Tot per nodrir a una comunitat de fidels seguidors i gestionar els seus acords amb restaurants I negocis del sector que veuen en Joe la millor forma de donar-se a conèixer a el món.

Elperiodic.com ha tingut l'oportunitat d'entrevistar a Joe Burgerchallenge i a saber més sobre la persona que hi ha darrere de la pantalla. Per cert! Ens va quedar preguntar-li per la seua hamburguesa preferida ...

Com vas començar a ser menjador professional?

Doncs per a res com està sent ara. Jo sempre havia participat en concursos de menjar com afició. Em dedicava a buscar reptes per google, en restaurants que tingueren coses curioses, anar tirant per ahí ... Un dia, anant amb un youtuber al cotxe, em va explicar el que feia i vaig pensar que era una bona manera en què jo també podria compartir els meus reptes de menjar. Es va acudir el 2015, vaig començar a fer vídeos i a l'any següent a publicar-los.

T'esperaves que arribaries a tenir algun dia a més de mig milió de persones seguint diàriament les teues experiències gastronòmiques?

Per a res. A el principi és molt difícil arrancar. Això no és cosa de dir 'em faig influencer'. Quan vaig començar no em coneixia ningú, vaig partir de zero i tenia als meus amics i poc més en xarxes socials. Recorde el primer vídeo que va arribar a les mil visites, ja veus, ara puge una història i en un minut ja ha tingut mil visualitzacions. Jo al·lucinava amb la quantitat de gent que començava a veure.

En quin moment et vas adonar de l'envergadura del projecte?

Doncs és tan a poc a poc, seguidor a seguidor, que no hi ha un punt en què de sobte et conega tothom. No sabria dir-te, ha anat creixent d'una manera molt exponencial.

Com és el teu dia dia?

El meu telèfon no para ja que sóc el meu representant, sóc comercial, el tècnic de so, community manager ... tot el que passa a les meues xarxes ho faig i, per tant, sempre estic aprenent coses noves. Porte moltes xarxes socials i cal tenir en compte que quan ix una nova és molt important posar-se a el dia. Ara estic a tope amb Twitch, crec que va a tenir molt auge. A la fi, estic pendent tot el dia de el telèfon perquè totes les propostes i treballs m'ixen entrar per xarxes socials, mail ...

Sou molt pocs els afortunats que podeu viure d'açò i ser tan reconeguts. Com menjador professional, quina creus que és la clau?

El secret no és menjar molt ni el que menges. Es tracta d'crear-te un personatge, tenir cert carisma i donar-li alguna cosa a gent perquè no veja simplement a un oncle menjant perquè a ningú li interessa. El que la gent vol és veure algú que coneix, que t'explica alguna cosa més. Un cop em coneixes i saps qui sóc, vols veure menjar perquè estàs veient a Joe.

Com dius la carisma i proximitat són claus, veritat?

Sí, la sinceritat s'aprecia molt i és el que es busca. Cal pensar que vivim de la publicitat i necessitem buscar un equilibri. Per exemple, hi ha ocasions que em proposen coses que no m'agraden o no sòl compartir i no col·labore. És important donar la teua opinió sincera.

Les col·laboracions juguen també un paper molt important. Parla-me d'elles.

Són fonamentals en la comunitat de menjadors. Ens retroalimentem uns als altres i passen a ser els teus principals companys de treball i amics. A la fi i al el cap comparteixes amb ells un treball, la seua part bona i la seua part dolenta. Són un suport molt important perquè també t'ajuden a identificar quan alguna cosa no funciona, poder preguntar què està passant.

D'aquests cinc anys que portes amb el canal Joe Burgerchallenge, Amb quina anècdota et quedes?

El millor que m'ha passat està en qualsevol dels viatges viscuts, aquestes són les experiències més grans. Per exemple, quan Randy Santeel [menjador professional americà amb 1,27 milions de seguidors], va vindre a fer una gira amb mi per Espanya per conèixer els principals reptes de menjar. També destacaria els reptes que he fet per Estats Units. Cada moment és, sens dubte, especial.

Per descomptat grans experiències gastronòmiques ... Com et mantens en forma per contrarestar tota aquesta ingesta de menjar?

És tot qüestió d'equilibri, podria estar millor però per la meua edat i tot el que com em conserve bé. Sóc molt actiu i faig molt esport. De fet, la pandèmia m'ha afectat molt i ha sigut un any complicat perquè, per exemple, els diumenges jo em dedicava a fer mitges maratons a la muntanya i ara no es pot. A més vaig també dues hores diàries a gimnàs, això és fonamental per a mi com ho és dormir o menjar, no és per qüestió de cremar el menjar sinó perquè necessite activitat física. En qualsevol cas, a la fi de la setmana està tot perfectament equilibrat.

M'agradaria preguntar-te ara pel tema de les xarxes socials. Una de les característiques de les xarxes socials és la seua ràpida evolució. En aquests cinc anys hauràs vist la rapidesa amb què evolucionen i com has d'anar adaptant-te a cada nova forma de comunicar. Com creus que evolucionaran en els propers anys?

Quant als reptes de menjar crec que ha passat ja al moment. Va tenir molt auge, va cridar l'atenció però estan ja una mica cremats. Quan ja has vist gent menjant hamburgueses de tres quilos, ja no et crida l'atenció veure algú menjar-se una altra hamburguesa de mig quilo més.

Però ara el focus està en les xarxes socials, ho són tot. Qualsevol cosa que estiga fora no té sentit i calen referents, gent que estiga ací a tots els àmbits. Els més famosos són gamers però també hi ha a la moda, l'esport, el menjar ... Des del meu punt de vista, un restaurant el primer que ha de fer és donar-se a conèixer en xarxes socials, és igual o més important que fer el menjar bé . I crec que això és fonamental per a qualsevol emprenedor, empresa, periòdic. A mi m'ha ixit així i em dedique a menjar però a qualsevol altra cosa que em dedicara, en qualsevol altre camp, el duria a les xarxes socials.

Quin és el teu pla a mig termini i també mirant al llarg?

Ara mateix el meu objectiu és seguir estant on sóc, que ja estaria prou bé. Però la veritat és que m'agrada molt la televisió i voldria poder portar el que faig a la pantalla, pel fet de treballar amb un equip, tenir un suport tècnic i no haver de fer absolutament tot. És una cosa totalment diferent però molt inspiracional.

Pujar