elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Les botigues de proximitat lluïxen les bosses del xicotet comerç

Les botigues de proximitat lluïxen les bosses del xicotet comerç  - (foto 1)

  En unes de les reunions de la Comissió Tècnica d'Associacions de Comerciants del Consell Local de Comerç, un ens que el regidor de Comerç de l'Ajuntament de València, Carlos Galiana, va crear a finals de 2015 "davant la paràlisi de l'antic Observatori de Comerç que en cinc anys no s'havia reunit", va aprovar una iniciativa per visibilitzar el comerç de barri i de proximitat. Es tracta d'una sèrie de bosses que impulsen la imatge "positiva, propera i moderna" del comerç de barri.

  Concretament enguany, després de l'experiència positiva de l'any anterior, s'han elaborat 50.000 bosses de cartró reciclat que s'han repartit entre les diferents associacions de comerciants dels barris de d'Orriols, Malva-rosa, Patraix, Benimàmet, Centre Històric, Benimaclet, Marítim, Russafa i Benicalap. A més, la regidoria també ha repartit bosses entre tots els mercadets extraordinaris de la ciutat.

  El regidor Galiana ha destacat que és el segon any que l'Ajuntament posa en marxa esta iniciativa, amb la particularitat que enguany s'ha ampliat a tots els barris de la ciutat i també s'han fet 20.000 unitats més de bosses. "Ajudar al xicotet comerç de la ciutat és una prioritat molt important per al Govern de la Nau. Sols cal seure's a parlar i buscar iniciatives conjuntes entre l'Ajuntament i les diferents associacions. Sols calia un poc de voluntat", ha dit Galiana.

  El regidor de Comerç ha dit, en este sentit, que l'Ajuntament ha convocat per primera vegada ajudes municipals al comerç de proximitat i als autònoms de la ciutat, amb una dotació econòmica màxima de 3.000 euros per comerç.

  Tal com ha explicat Galiana, "el Consell Local de Comerç de València està donant impuls efectiu a la tasca de promoció del comerç a la ciutat, un aspecte que calia haver fet des de fa molt de temps".

  Pujar