17 de gener de 2021 17/1/21

El botelló es dispara a València: la Policia sanciona a 2.795 persones en quatre mesos

El botelló es dispara a València: la Policia sanciona a 2.795 persones en quatre mesos - (foto 1)
  • Aquest tipus d'esdeveniments aglutina gran part de les denúncies dels últims mesos, per darrere de les relacionades amb l'ús de la màscara

La Policia Local de València s'ha implicat de manera “total i absoluta” a aconseguir que la ciutat siga un lloc segur en el qual es complisquen les mesures de seguretat elaborades per a frenar la pandèmia del coronavirus i la seua incidència. Pese a l'esforç, continua faltant col·laboració ciutadana perquè les denúncies per l'incompliment de les normes continuen creixent de manera constant.

Durant els últims mesos – de juliol a octubre – les actuacions dutes a terme pels agents han estat fonamentalment relacionades amb la màscara, el botelló, les inspeccions a locals i sobre el tabaquisme. En la part alta de la llista, destaquen amb força les sancions sobre l'ús de la màscara.

Segons les dades facilitades pel responsable de la Seguretat Ciutadana, Aarón Cano, en aqueix període de temps s'ha interposat 10.646 multes. D'aquest total, 1929 s'han interposat durant la nit un 90% d'elles durant botellons.

Per mesos, el mes de setembre va ser quan més sancions es van posar (4.388) seguit de juliol (2.498) i Agost (2.437). Per part seua, en el que portem d'octubre la Policia Local ha posat 1.310 sancions per aquest motiu.

La situació canvia segons el barri del qual parlem. En els mesos d'estiu, han sigut la Malva-rosa (1086) i el Cabanyal (827) les zones on més sancions s'han interposat. Li segueixen Benimaclet (456), Ciutat Jardí (353) i Ruzafa (283). En el costat contrari, es troba Pinedo (100), Nou Moles (101) i Pla del Remei (126).

El botelló

Ja era un problema abans de la pandèmia, però des que s'ordenara el tancament de l'oci nocturn s'ha accentuat. El botelló ha posat en escac a la policia local de València, però també als veïns els qui de manera insistent han denunciat la seua proliferació per diferents zones de la ciutat.

En el balanç d'actuacions de l'estiu, aquest tipus d'esdeveniments aglutina 2.795 sancions sent la major part dels denunciats persones joves. A més, a la sanció per beure en la via pública se suma la de no portar màscara que representa 1.929 multes.

Davant aquesta situació, el regidor de seguretat ha demanat “responsabilitat individual” als veïns: “No esperem tindre un policia en cada cantonada, això no pot ser”. A més, ha incidit que encara que es tracta d'un problema majoritari entre els joves no són els únics perquè molts adults emulen aquestes actituds a les seues cases. “No és una qüestió de joves, és de manera de comportament”.

Finalment, assenyalar que també s'han posat sancions per tabaquisme en locals (12), a terrasses que no complien les normes (71) o contaminació acústica (28).

Pujar