elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els bombers rescaten a desenes de veïns atrapats per la pluja en el sud de València

Els bombers rescaten a desenes de persones atrapades per la pluja en el sud de València
Els bombers rescaten a desenes de persones atrapades per la pluja en el sud de València
  • La situació està sent molt complicada en Riberta Alta i la Ribera Baixa pel fort episodi de pluges

El Consorci Provincial de Bombers de València ha realitzat més de 70 intervencions en diversos municipis valencians pel fort temporal de pluges que està afectant, sobretot, a les comarques de la Ribera Alta i la Ribera Baixa, on la Generalitat Valenciana ha establit el nivell 1 per inundacions i on AEMET ha decretat l'alerta roja.

Les actuacions dels Bombers han arribat a més de 30 localitats de tota la província i han sigut especialment intenses en punts com CulleraSueca durant la nit, i Alcudia, Rafelguaraf i Alzira durant el dia.

Fins a primera hora d'aquesta vesprada s'ha intervingut en una dotzena de rescats de persones atrapades en els seus habitatges per perill d'inundació, i s'ha ajudat a evacuar alguns escolars i usuaris d'un centre de discapacitat. A més s'han dut a terme uns vint rescats d'ocupants de vehicles atrapats per l'aigua en punts com a barrancs, túnels i camins. En tots aquests rescats han intervingut diverses dotacions de Bombers i en alguns d'ells a més el Grup Especial de Rescat GERA del Consorci. A aquestes hores es continuen produint situacions de rescats.

En les localitats de Rafelguaraf i l'Alcudia, el Consorci de Bombers ha fet costat a l'Ajuntament amb dispositius especials per risc de desbordaments de barrancs i inundació dels municipis. En Alcudia el Consorci ha constituït un Lloc de Comandament Avançat des del qual dirigir les intervencions.

A més la caiguda de branques i rebles de murs i façanes s'ha repetit per tot el territori. Els 24 parcs del Consorci estan preparats per a atendre qualsevol emergència i es recomana a la població molta precaució i evitar desplaçaments.

Pujar