elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Biblioteca Valenciana celebra la seua jornada de portes obertes

La Biblioteca Valenciana celebra la seua jornada de portes obertes
  • Les persones visitants han contemplat el llamp de sol que cada 29 de setembre il·lumina la cripta de l'església i han conegut els depòsits que custodien llibres

La Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu ha celebrat hui la jornada de portes obertes coincidint amb l'onomàstica de Sant Miquel, dia en què el raig de sol, que es filtra per les finestres del monestir de Sant Miquel dels Reis, il·lumina la cripta on estan soterrats Ferran d'Aragó, duc de Calàbria, i la seua esposa, Germana de Foix. La cripta va ser construïda en el segle XVII, alhora que l'església, i està situada davall de l'altar major.

Les persones visitants han contemplat la projecció del raig i després han fet una visita per l'edifici per a conéixer la història del monestir i els seus espais més emblemàtics: el claustre sud, el claustre nord i l'església.

També s'han endinsat en els depòsits que custodien els fons bibliogràfics. Acompanyats de tècnics bibliotecaris han conegut els mètodes de treball, catalogació i inventari que es duen a terme a la Biblioteca Valenciana i alguns dels documents que es guarden en els armaris compactes amb les condicions tèrmiques necessàries per a la conservació.

A més del dia de portes obertes, el monestir de Sant Miquel dels Reis es pot visitar tots els dissabtes, diumenges i festius a les 12 hores i a les 13 hores reservant prèviament en el telèfon 96 3874002.

Pujar