18 de setembre de 2020 18/9/20

La Beneficència comença setembre amb concerts i l'espectacle de titelles ‘Històries de ratolins’

La Beneficència comença setembre amb concerts i l'espectacle de titelles ‘Històries de ratolins’ - (foto 1)

  El Centre Cultural la Beneficència arranca el mes de setembre amb activitats culturals com dos concerts i un espectacle de teatre infantil de titelles.

  Aquest primer divendres del mes, 2 de setembre, a les 22 h, el pati 6 del centre acull l’actuació del grup Urbàlia Rurana i La Romàntica Alternativa del Saladar en el marc dels concerts «La vespra i la festa». Aquest grup va nàixer el 1990 amb l'objectiu de compondre música d'arrel valenciana i mediterrània, exportar-la més enllà dels territori valencià i combinar el seu repertori amb les músiques germanes de l'àmbit de l'Europa mediterrània, com per exemple les d'Eivissa, Occitània, el Piemont, Calàbria, Macedònia...

  La instrumentació del grup és exclusivament acústica per a preservar una sonoritat popular i ètnica de regust mediterrani. Urbàlia Rurana rebé el premi RNE-Radio Cuatro 1992 als millors arranjaments pel seu primer disc A la banda de migdia, i el premi Puig-Porret 1995 del Mercat de Música Viva de Vic pel seu treball Folk nou, fet en coŀlaboració amb el grup Primera Nota.

  L'any 2002, Urbàlia Rurana publicà Territoris amables, un treball fet conjuntament amb el músic piemontés Maurizio Martinotti que va estar catalogat entre els vint millors CD europeus de l'any per la revista d'Internet Traditional Arranged. Aquest mateix treball va rebre el premi Ovidi Montllor al millor disc valencià de folk el juny del 2006.

  També en La Beneficència, demà, dissabte 3 de setembre, a les 19 h s'oferirà el concert del duo d’Iris Azquinezer al violoncel i Antonio Galera al piano en la Sala Alfons el Magnànim. Interpretaran obres de Debussy, Manuel de Falla, Bloch, Piazzolla i Escribano.

  Titelles en família

  Les famílies i sobretot els més menuts podran disfrutar diumenge 4 de setembre de l'espectacle de titelles Històries de ratolins. A les 11 h es representarà la funció en valencià i a les 12:45 h, en castellà, les dos en el pati 5 del centre cultural de la Diputació.

  Aquesta funció combina conte i música i deixa el cos descobert, i així permet a l'espectador vore els secrets del teatre, des de com es mouen les titelles fins a com es fa el so del vent, de l'aigua, del fang i del piular dels ocells.

  L'obra narra la història d'una biblioteca que totes les vesprades rep la visita d'un ratolí, al qual li agrada imaginar-se que és el protagonista de tots els llibres.

  Tallers de reciclatge en el Museu Valencià d’Etnologia

  El Museu Valencià d'Etnologia ofereix durant els diumenges 4, 11 i 18 de setembre els tallers didàctics «Recicla i… a jugar!», en els quals els xiquets aprendran a fabricar els seus joguets propis amb materials que poden trobar en sa cases. L'objectiu és fomentar la creativitat dels xiquets i l'estima pel reciclatge en la vida diària.

  El taller es farà de 12:30 a 13:45 h.

  Els vora trenta xiquets que poden acollir els tallers es dividiran en dos grups en funció de l’edat amb el fi d'adaptar la dificultat de la manualitat als seu nivell.

  Els tallers estan destinats a un públic familiar amb una edat mínima de quatre anys. Els xiquets hauran d'anar acompanyats sempre per un adult.

  La Finestra de la Diputació de València

  La Finestra de la Diputació de ValènciaEntrar en el especial
  Pujar