elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Avancen els tràmits per a l'execució de set nous carrils bici a València

  La Junta de Govern Local ha aprovat este divendres sengles propostes d'acord impulsades pel Servici de Mobilitat Sostenible per a l'execució de set nous carrils bici. D'una banda, s'ha aprovat l'inici del tràmit de licitació de les obres de construcció de cinc projectes, elaborats a partir dels resultats de la consulta ciutadana d'inversions en barri de 2016.

  Es contempla la construcció d'un carril bici en l'avinguda de Burjassot, en el tram entre Sant Pancraci i la Ronda Nord; un altre en l'avinguda de la Constitució, entre Ruaya i la Ronda Nord; un més en l'avinguda de Suècia, un altre en el Pont de Campanar, un en Manuel Candela i Tomás de Montañana, la connexió entre diversos carrils inconnexos al carrer de Conca i, finalment, el carril bici en Regne de València. Tots ells, per un total d'1.535.616,12 euros.

  D'altra banda, s'ha aprovat el projecte d'obra del carril bici en la marginal esquerra del jardí del Túria, en el tram entre el Pont dels Arts i Pont de Fusta, per un cost estimat total de 510.936,30 euros. El projecte, aprovat pel personal tècnic del Servici de Mobilitat Sostenible, passarà a Contractació amb l'objectiu de definir la despesa i el plec de condicions com a pas previ al tràmit de licitació i inici d'obres.

  De la mateixa manera, este mateix matí s'ha aprovat l'eixida a licitació de l'execució de l'obra de remodelació de la plaça de Rojas Clemente, que durà a terme la Regidoria d'Urbanisme, un projecte per a la redacció del qual es va facilitar per part de la Regidoria de Mobilitat Sostenible el resultat del procés participatiu 'El Botànic és mou'.

  Finalment, la Junta de Govern Local també ha resolt desestimar, amb l'informe favorable de l'Assessoria Jurídica Municipal, el recurs de reposició contra l'aprovació de la construcció del nou carril EMT en l'avinguda de Navarro Reverter i Palau de Justícia i l'intercanviador de Porta de la Mar, per la qual cosa el projecte continuarà avant amb tota normalitat i tots els informes necessaris.

  Pujar