elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Augmenten els robatoris en domicilis i comerços de València

Augmenten els robatoris en domicilis i comerços de València
  • El balanç de criminalitat de el Ministeri d'Interior indica, però, que disminueixen els furts i els robatoris amb violència

El regidor de el Grup Municipal Popular, Santiago Ballester, ha advertit este dimarts el preocupant dada dels índexs delictius del primer trimestre del 2021 a València. "Augmenten els robatoris amb força en domicilis i en els establiments a la ciutat de València de forma alarmant i cal incrementar de manera urgent la presència policial", ha afirmat.

Segons les dades del Balanç de criminalitat publicat pel Ministeri de l'Interior en el primer trimestre de l'any 2021, incrementen el 75% dels homicidis dolosos i assassinats en grau de temptativa, un 46% els robatoris amb força en domicilis i un 7% els robatoris amb força en establiments a la ciutat de València.

Segons paraules del regidor Santiago Ballester "és una dada alarmant, ja que a la ciutat creix un 46,2% (402 delictes) els robatoris amb força en domicilis en el primer trimestre del l'any, enfront de la davallada del 13% a la Comunitat Valenciana i un -23,4% de descens a nivell nacional ".

El PP ha assenyalat que la reducció de la plantilla de la Policia Local ja comença a tenir els seus efectes en la delinqüència a la ciutat, "i amb casos tan importants com l'onada de robatoris que els comerços i domicilis estan patint en algunes zones de la ciutat com Benimàmet".

Si ens endinsem en les dades, a la Comunitat Valenciana ha baixat el delicte de robatoris amb força en domicilis un -13%, ia la província de València un -7,6%. No obstant això en la ciutat de València ha incrementat malgrat el pes específic que té la ciutat: "Per tant, en el cas de la ciutat salten totes les alarmes, ja que l'increment és totalment contrari a la Comunitat i la província".

"Des del Grup Municipal Popular, davant d'aquestes alarmants xifres, creiem en la necessitat d'una major presència policial als carrers de la ciutat, ja que actualment hi ha una manca d'efectius important". I posen com a exemple barris com Orriols, Montolivet, Rascanya, Cabanyal, Marxalenes i especialment l'onada de robatoris a la pedania de Benimàmet, fan que la ciutadania te senta desprotegida.

Segons el parer del regidor Santiago Ballester "la necessitat de més efectius policials no només és urgent i necessària per a la seguretat dels valencians, sinó per als actuals agents que realitzen la seua activitat en una situació precària."

Pel que fa a homicidis dolosos i assassinats en grau de temptativa, s'ha incrementat un 13,8%, amb 33 casos acumulats en l'any tot i que a la Comunitat i la província ha baixat un -15% en els dos casos.

Pujar