12 d’agost de 2020 12/8/20

Els auditors adverteixen que l'EMT incompleix la legalitat en matèria de contractació

Els auditors adverteixen que l'EMT incompleix la legalitat en matèria de contractació - (foto 1)
  • Així ho ha fet públic el Grup Municipal Popular

El Grup Municipal Popular ha advertit hui que auditors independents posen de manifest “febleses, deficients i incompliments de legalitat” en matèria de contractació en l'Auditoria de Compliment de l'EMT de l'any 2019.

Entre elles, asseguren que s'adverteix que s'ha posat de manifest que mateixos proveïdors i amb objectes molt similars o relacionats entre si, l'import dels quals supera els límits de la contractació menor. De fet, els auditors demanarien que s'establisca un procediment específic de control intern per a l'acumulació de contractes menors amb un solo proveïdor, reduint així el risc de fraccionament indegut.

“En un informe de 18 folis, li trauen els colors 19 vegades. Els auditors fan 19 recomanacions i assenyalen febleses i deficiències que posen en risc la seguretat dels fons i informació de l'empresa”, ha assenyalat Catalá abans del ple.

Així mateix, en l'informe d'auditoria de l'empresa municipal es constata que l'any passat, any en què es va produir l'estafa, hi ha múltiples febleses en qüestions relacionades amb la ciberseguretat

Durant el debat, el regidor i conseller de l'EMT, Carlos Mundina, ha recordat que els informes constaten que el *Sr.*Grezzi ha mentit a tots els valencians dient que les conciliacions bancàries no es fan setmanalment sinó a mes vençut. Cal recordar que si s'hagueren fet setmanalment es podria haver detectat abans l'estafa de 4 milions.

“Els auditors confirmen la nefasta gestió de Compromís i PSPV en l'EMT. Després de l'estafa dels 4 milions i d'aquests informes d'auditors independents, ja no sabem que més ha de passar perquè assumisquen responsabilitats i l'Ajuntament intervinga l'empresa municipal”, ha afirmado Catalá.

Entre els aspectes que assenyalen els auditors interns, expliquen des del PP, detecten febleses en els permisos d'accés podent arribar-se a modificar nòmines, tarifes o validacions per personal no autoritzat

Pujar