elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Fe atén 40 xiquets amb malformacions craniofacials a l'any

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu

    La Unitat de Malformacions Craniofacials de l'Hospital La Fe de València atén anualment 40 pacients pediàtrics. Es tracta de patologies complexes que afecten la cara i el crani, entre altres parts del cos, i que tenen importants repercussions en la vida dels pacients que les pateixen. Per aquest motiu han de ser ateses per un equip multidisciplinari per a oferir una millor atenció i experiència dels pacients i les seues famílies.

    L'Hospital La Fe de València ha donat a conéixer aquestes dades en l'II Curs de Malformacions Craniofacials en la Infància organitzat des de la Unitat que porta el mateix nom (Unitat de Malformacions Craniofacials) dependent del servei de Cirurgia Pediàtrica.

    Les patologies més prevalents són la microsomía hemifacial, craneosinostosis complexes (síndrome de Apert o Crouzon), síndrome de Treacher-Collins, síndrome de Goldenhar i qualsevol altra patologia menys freqüents que afecte l'àrea craniofacial.

    Segons ha explicat durant la inauguració la gerent del Departament de Salut La Fe, la doctora Eva Excepte, “aquest curs té l'objectiu mostrar als i les professionals l'enfocament clarament multidisciplinari d'aquesta Unitat, en la qual es coordinen especialistes de diferents àmbits amb la finalitat de donar un atenció integral als pacients pediàtrics amb aquesta mena de patologies”.

    El curs, al qual s'han inscrit més de 70 especialistes, consta de diferents taules redones que fan un recorregut des del diagnòstic, passant pel maneig i tractament quirúrgic fins al suport per a integrar-se en les activitats pròpies dels xiquets de la seua edat. Juán José Vila, coordinador d'aquesta unitat i cap de Servei de Cirurgia Pediàtrica de l'Hospital La Fe, ha assenyalat que “s'ha triat aquest enfocament per a donar a conéixer el treball que es realitza en la Unitat així com els avantatges que pot aportar per a aquests pacients i les seues famílies”.

    Entre les sessions programades, la cap de secció de Cirurgia Plàstica, Eva López, ha volgut agrair l'assistència com a moderadors de dos dels impulsors d'aquesta unitat, els doctors Antonio Perez-Aytés i Miguel Harto.

    La doctora López ha destacat la taula integrada pels representants del comité de Via Aèria de l'Hospital La Fe, ja que, segons ha comentat “un gran nombre dels pacients amb malformacions craniofacials presenten una via aèria difícil i, comptar amb especialistes en el seu maneig suposa un gran avantatge en el moment de realitzar les intervencions quirúrgiques necessàries per al seu tractament”.

    Els familiars i pacients també han tingut cabuda en aquesta jornada a través de “Una xarrada amb la persona experta” en la qual han pogut plantejar i resoldre els seus dubtes i inquietuds.

    Pujar