elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els artistes fallers rebran fins a 5.000 euros per a pal·liar la crisi

Els artistes fallers rebran fins a 5.000 euros per a pal·liar la crisi
  • L'Ajuntament de València anuncia aquestes ajudes d'urgència encara que estudia un altre paquet de fons per a dinamitzar un sector greument afectat per la pandèmia

MÉS FOTOS
Els artistes fallers rebran fins a 5.000 euros per a pal·liar la crisi - (foto 2)

L'Ajuntament de València vol donar un baló d'oxigen per als sectors fallers afectats per la suspensió de la festa i aquest dimecres ha anunciat unes ajudes per als artistes fallers. Es tracta d'una partida que, encara que ja estava prevista, s'ha vist incrementada en el doble de fons per a estimular el treball d'aquest sector. Es tracta d'unes ajudes que s'incrementen dels 100.000 a 200.000 euros, dels quals cada artista podrà rebre un màxim de 5.000 euros per a cobrir despeses comunes.

La condició, ha explicat la regidora de Desenvolupament Econòmic, Pilar Bernabé, en roda de premsa és que desenvolupen la seua activitat a la ciutat de València: “Volem ajudar i afavorir als artistes fallers que han decidit continuar apostant per la ciutat de València per a continuar exercint la seua activitat”, ha remarcat Bernabé. Al febrer va començar a gestar-se aquest pla d'ajudes per a donar suport a la consolidació empresarial dels fallers però ara, amb la crisi sanitària, s'ha volgut augmenten la partida: “Hem volgut fer un esforç amb aquesta pujada per als artistes fallers que tinguen la seua seu social i taller a la ciutat de València, per a cobrir coses tan comunes com la despesa corrent, lloguer, llum, aigua, despesa de proveïdors, pintura, impressió en 3D o fins i tot qüestions que tinguen a veure amb programes informàtics que necessiten”, ha explicat Bernabé.

S'ha ampliat el termini perquè els artistes fallers que es beneficien de les prestacions puguen justificar aquestes despeses, de l'1 de gener de 2019 al 15 de març de 2020: “Creiem que és temps suficient per a justificar les despeses. Hem buscat tot tipus de facilitats per a poder ajudar-los al fet que s'acullen a les ajudes el màxim possible”, ha indicat. La regidor ha explicat que es tracten d'ajudes que afecten només la ciutat ja que “des de la meua àrea només podem ajudar als qui desenvolupen l'activitat econòmica a la ciutat. Hem de limitar-nos a la nostra àrea de competència”.

A aquesta primera partida d'ajudes li seguirà una segona que estan començant a estudiar: “Hem de pensar com contribuirem a dinamitzar el sector i la professió en el futur, haurem de treballar per a veure els reptes als quals ens enfrontem en els pròxims mesos i fins i tot anys, 2021 i 2022, per a aguditzar l'enginy i veure com podem contribuir al fet que tinguen una major activitat econòmica els artistes fallers”. “Aquestes primeres ajudes són d'urgència perquè entenem que fins a finals d'any tindran una aturada important i no volem que tanquen la persiana”, ha prosseguit.

Quins requisits es necessiten per a sol·licitar les ajudes?

Quant als requisits per a poder accedir a les ajudes, els artistes fallers hauran de desenvolupar l'activitat econòmica a la ciutat de València; haver signat un contracte per a realitzar la falla d'una Comissió reconeguda; estar al corrent dels pagaments a la Seguretat Social i Hisenda; no haver rebut cap altra ajuda amb el mateix objecte; i no tindre deutes pendents amb l'Ajuntament de València.

Unes ajudes que Bernabé ha subratllat que són “incompatibles amb qualsevol altra mena d'ajuda directa de l'Ajuntament de València” ja que es pretén “arribar al màxim nombre possible d'afectats”. La regidora de Desenvolupament Econòmic ha indicat que la “voluntat” per part del consistori és la d'aprovar aquesta línia d'ajudes en la pròxima Junta de Govern Local, per aquest motiu es publicara en el Butlletí Oficial de la Província i una vegada publicat establir “30 dies naturals de termini per a presentar les sol·licituds”.

“Ens agradaria que a mitjan mes de juliol ja estiguera acabat el termini de presentació de les ajudes i, a partir d'aqueix moment, com tan poc és una gran quantitat de nombre de persones els qui ho presentaran que es tramite el més ràpid possible i que puguen cobrar al setembre o octubre”, ha apuntat Bernabé, qui ha posat en valor que “en total les línies d'ajuda que ha habilitat l'Ajuntament de València per la *COVID-19 ascendeixen a 10 milions d'euros”.

Pujar