18 de setembre de 2020 18/9/20

Els artistes del Centre Plácido Domingo de les Arts reten tribut a Berlioz en el 150 aniversari de la seua mort

  Els artistes del Centre Plácido Domingo reten tribut a Hector Berlioz en el 150 aniversari de la seua mort amb un recital aquest dissabte, 15 de juny, al Teatre Martín i Soler, a les 19.00 h.

  Els artistes de la desena promoció d’aquest projecte, amb seu al Palau de les Arts, conclouen el curs acadèmic amb un repàs a les pàgines vocals més destacades del compositor francés, en un recital denominat ‘Hector Berlioz, 150 anys. Portraits’, sota la tutela de Jocelyne Dienst-Bladin.

  Pianista de renom, a més de preparadora i assistent cotitzada en el circuit operístic, Jocelyne Dienst-Bladin ultima aquesta setmana amb els joves artistes fragments d’òperes com ‘Les Troyens’, ‘La damnation de Faust’ o ‘Benvenuto Cellini’, a més de cançons del cicle ‘Les nuits d’été’, que integraran el repertori de la vetlada.

  Sobre l’escenari, els cantants Vittoriana De Amicis, María Caballero, Mariam Pirtskhalaishvili, Juliette Chauvet, Andrea Orjuela, Marta Di Stefano, Mark Serdiuk, Alberto Bonifazio, César Méndez i Pau Armengol, acompanyats al piano per Rafael Andrade i Laïla Barnat, aborden un repertori d’un autor emblemàtic en la història de les Arts.

  Ja en 2006, la seua ‘Simfonia fantàstica’, va ser una de les partitures que va incloure Zubin Mehta en un dels primers concerts de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana (OCV), obra que posteriorment han dirigit amb la formació titular de les Arts Omer Meir Wellber i Roberto Abbado, aquest últim junt amb el melòleg ‘Lélio’, també del compositor francés.

  En l’apartat operístic, després de l’‘Anell’ wagnerià, les Arts va inaugurar la seua temporada 2009-2010 amb una nova coproducció de ‘Les Troyens’, de Berlioz, amb el segell de La Fura dels Baus i Valery Gergiev en el podi. Anys després, el mateix Gergiev triaria per al debut de l’OCV al Teatre Reial de Madrid una altra òpera del mestre del romanticisme francés, ‘Roméo et Juliette’.

  En 2018, la coproducció de ‘La damnation de Faust’, de Berlioz, realitzada pel ‘regista’ Damiano Michieletto, va suposar el segon Premi Abbiati en la història de les Arts.

  Localitats

  El Palau de les Arts recorda que les localitats per al recital ‘Hector Berlioz, 150 anys. Portraits’, programat per al dissabte, 15 de juny, tenen un preu únic de 15 euros.

  Per a més informació, les persones interessades poden consultar la pàgina web del centre d’arts: www.lesarts.com.

   

  Pujar