4 de desembre de 2020 4/12/20

Aquests són els grans projectes urbanístics previstos per al 2020 a València

Aquests són els grans projectes urbanístics previstos per al 2020 a València - (foto 1)

  El 2020 serà previsiblement un any d'importants projectes urbanístics per a la ciutat de València. Al llarg de l'últim any han sigut diversos els projectes que s'han licitat, i que estan previst comencen les seues obres en els pròxims mesos per a complir amb el calendari d'execució.

  Entre els projectes destaquen sobretot els pavellons esportius i les conversions en zona de vianants impulsades pel govern municipal que afectaran dos de les places més importants de la ciutat, la de l'Ajuntament i la de la Reina.

  A continuació, analitzem alguns d'aquests projectes:

  • Nou Mestalla: És sens dubte un dels més esperats, sobretot per a aquells que viuen amb tant de sentiment les gestes del València CF. Malgrat que les obres porten paralitzades ja alguns anys, no fa molt el president del club va manifestar la seua intenció de poder disputar els partits en el nou Mestalla en la temporada 2022. Un desig que si vol que es faça realitat porta implícit l'inici de les obres aquest 2020.
  • Plaza de l'Ajuntament: El 20 de Març de 2020, aqueixa és la data triada per l'Ajuntament de València perquè comencen les obres de conversió en zona de vianants de la plaça. És un dels grans projectes del govern del PSPV i Compromís, encaminat a aconseguir la tan anhelada ‘Ciutat de Places’. La seua conversió en zona de vianants portarà amb si un important canvi en el que a mobilitat es refereix, perquè tant les freqüències de l'EMT com el permís d'entrada de vehicles privats canviarà per complet.
  • Pavelló Arena: És un dels nous espais públics previstos per a executar en 2020. Serà a partir de l'estiu quan, segons les previsions, se de llum verda a les obres que han d'estar finalitzades en el termini acordat que és dins de 3 anys. El Pavelló Arena és una de les aspiracions del PSPV, els qui s'han mostrat molt satisfets de l'aconseguit. La nova construcció comptarà amb zones de restauració, terrasses, espais per a concerts i un pàrquing públic, tot això distribuït en 47.000 metres quadrats.
  • Plaza de la Reina: Serà la primera de les places a començar les seues obres de conversió en zona de vianants i es durà a terme en el termini de 12 mesos. Entre les principals novetats que portarà amb si destaquen la instal·lació d'un bosc urbà i de difusors d'aigua, dues fonts i espai per a aparcar les bicis, així com condícies públiques i contenidors enterrats.

  Quatre propostes clau per a l'arquitectura urbana de la ciutat, els terminis d'execució de la qual estan previstos comencen aquest nou any 2020.

  Pujar