elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Aprovat el projecte de rehabilitació de la Farinera, que suposarà una inversió de 4 milions €

Aprovat el projecte de rehabilitació de la Farinera, que suposarà una inversió de 4 milions €
  • La Junta de Govern Local ha aprovat també la convocatòria d'Ajudes a la innovació social i urbana, que s'incrementen en 100.000 euros

La Junta de Govern Local ha aprovat este divendres la licitació del projecte d'execució de les obres d'equipament, instal·lacions i habilitació de la Farinera, l'històric immoble industrial situat al carrer de Juan Verdeguer, que ha sigut recuperat i que es preveu dedicar a base d'empreses tecnològiques i entitats d'innovació. La vicealcaldessa i portaveu, Sandra Gómez, i el vicealcalde i portaveu, Sergi Campillo, han informat hui sobre els assumptes tractats en la reunió de la Junta de Govern Local.

Gómez ha manifestat la satisfacció del Govern Municipal per l'aprovació d'este projecte, «que ha sigut dificultós de portar endavant», ha explicat, per la complexitat de salvaguardar l'estructura de l'edifici, atesa la voluntat del Govern de donar prioritat a la conservació del patrimoni històric. La Farinera va ser construïda per l’empresa Harineras Levantinas l'any 1923; i la rehabilitació ha permés conservar els volums de l'edifici original, sobre una superfície construïda de 4.200 metres quadrats.

«Al llarg de l'anterior mandat es va treballar en diferents projectes d'assegurament d'estructura i rehabilitació i, per fi, ja podem dir que enguany ja està llest i preparat el projecte i l'obra de condicionament de l'edifici per a l'ús que li volem donar», ha explicat la vicealcaldessa i portaveu. El projecte d'obra suposarà una inversió de 4 milions d'euros, i el seu desenvolupament començarà durant l'actual mandat; de fet hi ha ja reservada una partida de 1,5 milions en el pressupost municipal per a 2020, per a l'inici de les obres.

Sense eixir de l'àmbit dels Poblats Marítims, també este matí s'ha adjudicat la rehabilitació dels coverts número 4 i número 5 del Port, que suposaran una inversió conjunta de 2,2 milions d'euros. «Això constituix una iniciativa i una acció política molt important de cara a la rehabilitació d'este espai emblemàtic de la nostra ciutat i la nostra façana marítima, com és l'entorn del Port, la Dàrsena i la Marina», ha assenyalat Gómez. «Són espais que en el futur volem dedicar a accions de caràcter cultural, d'innovació, i d'economia i empresa, i que ajudaran a consolidar la Marina com una referència en la innovació i les polítiques econòmiques del futur», ha afegit.

En este context, s'ha aprovat la licitació de les obres de rehabilitació de l'immoble situat en el número 53 del carrer Barraques, al Cabanyal, que serà habilitat com a nova seu de les oficines de Pla Cabanyal, amb un pressupost de 637.000 euros amb càrrec a Fons EDUSI.

APROVACIÓ INICIAL DEL PRESSUPOST MUNICIPAL PER A 2020      

El vicealcalde i portaveu municipal, Sergi Campillo, ha anunciat l'aprovació formal dels Pressupostos Municipals per a 2020 per part de la Junta de Govern Local este matí. Es tracta de l'aprovació formal, prèvia a l'aprovació inicial que realitzarà el Ple de l'Ajuntament la setmana que ve. «És un pressupost marcadament social –ha explicat Campillo- enfocat als servicis a la ciutadania, sobretot en temes com ara la neteja viària, parcs i jardins, recollida de residus, seguretat ciutadana, servicis socials, habitatge, dinamització econòmica, i foment de l'ocupació i del comerç: és el pressupost més alt de la història de l'Ajuntament de València». A més, ha afegit el vicealcalde, «va en la línia d'execució d'obres a la ciutat que venim impulsant: recordem que en 2018 l'Ajuntament va executar 89.000.000 d'euros en inversions, que és pràcticament el doble que el que va executar l'anterior govern del PP en el seu últim període de govern», ha recordat.

Per la seua part la vicealcaldessa i portaveu, Sandra Gómez, ha afegit que el projecte pressupostari «demostra la bona gestió econòmica de l'equip de Govern, amb una dedicació cada vegada menor a satisfer deute i una reducció d'esta quasi a la meitat durant el passat mandat: des dels més de 750 milions d'euros (quasi el total del pressupost municipal), es preveu finalitzar l'exercici 2019 amb 328 milions i uns estalvis financers de 12,5 milions d'euros, que podran destinar-se a millorar els serveis públics i a inversions necessàries i importants a la ciutat». Després de l'aprovació inicial del Pressupost el pròxim 14 de novembre, el Ple de la Corporació es reunirà de nou el 19 de desembre per a fer l'aprovació definitiva.

100.000 EUROS MÉS EN AJUDES A LA INNOVACIÓ SOCIAL

La Junta de Govern Local ha aprovat també hui la concessió de les ajudes d'innovació social i urbana de 2019, «que s'emmarquen en el projecte de Ciutat Innovadora i de dinamització econòmica urbana i en la Capitalitat Mundial del Disseny València 2022», ha explicat el vicealcalde i portaveu municipal, Sergi Campillo. El pressupost d'estes ajudes ascendix a 450.000 € és a dir 100.000 € més que l'any passat, i s'atorgaran a 10 entitats de la ciutat. L'objectiu d'estes subvencions és potenciar les oportunitats d'ocupació en sectors claus de l'ocupació social i urbana com a part essencial per a afrontar els reptes socials de desenvolupament sostenible, just i ecològic. S'emmarquen en l'Estratègia Europa 2020 de suport i incentiu a programes innovadors.

El vicealcalde ha anunciat també l'aprovació de l'adjudicació de contractes d'arrendament de tres habitatges municipals, en el marc dels programes d'accés a l'habitatge de famílies i persones amb especials dificultats. «Este és un govern de les persones, i garantir l'accés a l'habitatge és una prioritat», ha assegurat el regidor. Finalment, s'han aprovat les bases per a la convocatòria d'una bossa d'ús de psicòlegs i psicòlogues per als servicis de l'Ajuntament.

POLÍTIQUES D'OCUPACIÓ

Finalment, la vicealcaldessa i portaveu Sandra Gómez ha subratllat la «decidida aposta del Govern Local pel foment i impuls de les polítiques actives d'ocupació i la millora d'oportunitats dels veïns i veïnes». Per a això, des del Servici d'Ocupació s'ha resolt la convocatòria de les subvencions de València Activa dedicades a la contractació indefinida de persones. La convocatòria s'ha resolt en 190.000 euros, atorgats a un total de 32 empreses sol·licitants (amb una quantia entre 5.000 i 7.000 euros cadascuna) per cada contractació indefinida.

«L'Ajuntament afavorix d'esta manera la creació d'ocupació de qualitat», ha afirmat Gómez, qui ha donat a conéixer també que l'Ajuntament ha sigut beneficiari d'una subvenció europea de 780.000 € per a accions dirigides a les persones més vulnerables i amb majors dificultats d'inserció laboral. El muntant es destinarà a menors de 30 anys sense formació reglada i, per tant, amb majors dificultats d'ocupació. Finalment, es reforçarà amb 177.000 euros la labor de l'Agència de Desenvolupament Local València Activa i la iniciativa Barris per l'Ocupació, «que està ajudant moltes persones a millorar les seues oportunitats laborals», ha conclòs.

Pujar