elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Ple aprova una moció perquè les contractes municipals complisquen els pagaments a les seues subcontractes i proveïdors

  El Ple d'abril ha aprovat per unanimitat una moció presentada pel regidor de Govern Interior i Personal, Sergi Campillo, que inclou diverses mesures per a protegir les subcontractes i proveïdors de les contractes municipals i que estes cobren en termini, sense morositat, els servicis que presten. Esta moció, de caràcter alternatiu, ha fet decaure la presentada inicialment pel Grup Ciutadans, igual que ha ocorregut amb una altra, presentada pel mateix grup, sobre oferta especialitzada de treball públic per a persones amb diversitat funcional intel·lectual. Campillo ha presentat una proposta alternativa, que ha sigut aprovada igualment per unanimitat, en la qual, entre altres aspectes, l'Ajuntament adquirix el compromís d'aprovar convocatòries específiques separades en les quals es reserve almenys el 2 % de les places per a ser ocupades per persones amb diversitat funcional intel·lectual lleu o moderada.

  "Estem d'acord en el fons i en la intenció de protegir les subcontractes i els proveïdors de les contractes de l'Ajuntament de València, però volem que les mesures que prenguem de veritat tinguen l'efecte que busquem", ha afirmat el regidor Sergi Campillo, que també ha recordat que "en el plec de clàusules administratives particulars ja es recull l'obligació per part de les contractes de respectar el pagament a les seues subcontractes, i la moció de Ciutadans redunda una mica en el que ja tenim".

  Campillo ha dit que en la proposta alternativa "hem anat al fons i modificarem els plecs de contractació a partir d'ara perquè les empreses que subcontracten hagen de certificar a l'Ajuntament totes les subcontractes que tenen, i el període de pagament es faça dins dels terminis correctes. Compartint el fons de la qüestió, pensem que la proposta alternativa és la que garantirà que les contractes complisquen amb els seus proveïdors".

  També ha sigut aprovada la moció alternativa presentada per Campillo a la moció de Ciutadans sobre oferta de treball públic especialitzada. Les dos coincidixen en la proposta que l'Ajuntament prenga les mesures apropiades, amb els informes corresponents previs, per a l'aplicació de la secció tercera del Decret 3/2017, de 13 de gener, de la Generalitat Valenciana, "amb especial incidència pel que fa a les convocatòries específiques per a persones amb diversitat funcional intel·lectual".

  En la moció alternativa es recull que quan en aquelles ofertes d'ocupació que s'aproven es preveja la convocatòria de places que puguen ser ocupades per persones amb discapacitat funcional intel·lectual (lleu o moderada), estes es cobrisquen per mitjà de convocatòria específica separada, amb l'aprovació de les bases i temaris en la mesa general de negociació i l'adaptació a les circumstàncies concurrents en els destinataris.

  L'Ajuntament adquirix el compromís d'aprovar este tipus de convocatòries específiques sempre que hi haja llocs de treball que puguen ser coberts per persones amb diversitat funcional, amb reserva d'almenys el 2 % de les places convocades susceptibles de ser ocupades per estes persones per a esta convocatòria específica separades".

  En un últim apartat de la moció s'aprova que s'estudie la possibilitat d'articular mecanismes que permeten, quan es convoquen proves per a la constitució de borses de treball per a places susceptibles de ser ocupades per persones amb diversitat funcional intel·lectual, "introduir proves específiques per a estes, a fi de constituir una borsa de treball paral·lela a la qual es recorreria, amb l'acord previ de la mesa general de negociació, quan es determine que una plaça a cobrir puga ser ocupada per estes persones".

  NUCLI ZOOLÒGIC

  Malgrat haver comptat amb els vots favorables del Grup Ciutadans, no ha prosperat la moció presentada per la regidora del Grup Popular, Lourdes Bernal, en la qual proposava "paralitzar l'actual procediment de contractació del servei de recollida d'animals, assistència veterinària i suport integral als Centres Municipals d'Acolliment d'animals de Benimàmet i Natzaret".

  Bernal ha criticat que els plecs de condicions deixaren fóra a les protectores d'animals i ha acusat a Glòria Tello de fer una gestió que "genera por, dubte i buit legal", mentre que María Jiménez, de Ciutadans, ha arribat a parlar de "Guantánamo animal en unes instal·lacions amb capacitat per a cent animals en les quals hi ha 400".

  La regidora Glòria Tello, per la seua banda, ha acusat a Bernal de "falta de vergonya després de 24 anys de gestió nefasta i en situació de fallida", abans d'afirmar que el Govern de la Nau "hem creat la regidoria de Benestar Animal perquè ens ho creiem, no per postureo, i elaborat els plecs de condicions pensant en els animals". Igualment ha explicat que en estos plecs no es pot prioritzar a les protectores perquè ho impedeix el marc legal, ni tampoc optar per la fórmula del conveni. "Però el control i els treballadors seran municipals i el sacrifici zero quedarà garantit".

  Pujar