elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

11 anys de presó per a un home per abusar durant anys de la seua filla menor

11 anys de presó per a un home per abusar durant anys de la seua filla menor
  • L'home no podrà acostar-se ni comunicar-se durant 14 anys amb la víctima, a la qual indemnitzarà amb 50.000 euros per danys morals

La Secció Segona de l'Audiència Provincial de València ha condemnat a 11 anys de presó per un delicte continuat d'abús sexual amb accés carnal i amb prevalimiento a un home que va sotmetre a la seua filla a tocaments i altres pràctiques de caràcter sexual durant tres anys.

L'home no podrà acostar-se ni comunicar-se durant 14 anys amb la víctima, a la qual indemnitzarà amb 50.000 euros pels danys morals que va patir a conseqüència dels fets. A més, la sentència li inhabilita per a l'exercici de la pàtria potestat de la menor i per a qualsevol professió i ofici, retribuït o no, que comporte contacte amb menors.

Els abusos van començar en 2016 quan la xiqueta tenia 11 anys i la família vivia en una localitat de Tarragona. Segons el relat de fets provats que fa la sentència, l'home aprofitava que la mare de la xiqueta eixia a treballar per a portar-la a una habitació i sotmetre-la, pràcticament diàriament, a diferents pràctiques sexuals, al mateix temps que li demanava que no comptara res a la seua progenitora.

Quan la família es va traslladar a València, el penat va continuar abusant de la menor en els diferents domicilis en els quals van residir. Davant les sospites, la mare va col·locar una càmera d'enregistrament en l'habitatge que va registrar escenes de tocaments de caràcter sexual entre condemnat i víctima, per la qual cosa la dona va denunciar els fets en una comissaria el 12 de maig de 2019. La menor pateix un trastorn d'estrès posttraumàtic i ha experimentat una greu interferència en el seu desenvolupament a causa dels abusos patits.

Pujar