elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Les ajudes del Pla Resistir beneficien a quasi 5.000 negocis a València

Les ajudes del Pla Resistir beneficien a quasi 5.000 negocis a València
  • La segona convocatòria de les prestacions es va a estendre també als sectors fallers

MÉS FOTOS
Les ajudes del Pla Resistir beneficien a quasi 5.000 negocis a València - (foto 2)

Les primeres ajudes municipals del Pla Resistir han arribat a 4.886 sol·licitants amb un pressupost d’11.777.000 euros quan este diumenge es complix un any des que es va decretar l’estat d’alarma. Hui s’ha fet efectiu el cinqué pagament d’estes prestacions per import d’1.007.200 euros, al qual s’han acollit 431 beneficiaris. En total, l’Ajuntament ha contribuït a mantindre al voltant de 10.000 llocs de treball durant el primer any de pandèmia. La vicealcaldessa i portaveu Sandra Gómez ha fet balanç de la tramitació de les subvencions als sectors econòmics afectats per la crisi, que s’han estés a autònoms i xicotetes empreses vinculades a les Falles en una segona convocatòria. La regidora ha destacat que “anem a esgotar tots els recursos econòmics per tractar d’arribar al major nombre de persones i iniciatives possible”.

“Este diumenge es complirà un any des que el Govern d’Espanya va decretar l’estat d’alarma. Un any molt dur, en què tots hem perdut algun ser estimat i en què pràcticament la totalitat dels sectors econòmics s’han vist afectats”. Són paraules de la vicealcaldessa i portaveu Sandra Gómez en la roda de premsa posterior a la Junta de Govern Local, en què ha estat acompanyada del també vicealcalde i portaveu Sergi Campillo. “Des de l’Ajuntament de València hem treballat molt dur, sense descans ni un sol dia, per atendre tots els nostres veïns i veïnes. Des del dia 14 de març fins hui hem treballat des de totes les àrees d’este Ajuntament per no deixar a ningú arrere”. Gómez s’ha referit a les ajudes Parèntesi del Pla Resistir gestionades des del consistori, de les que hui s’ha fet efectiu el cinqué pagament, per import d’1.007.200 euros, al qual s’han acollit 431 beneficiaris.

En total, la primera convocatòria del Pla Resistir, amb un pressupost d’11.777.000 euros, ha arribat a 4.886 sol·licitants, dels quals 3.030 són autònoms, 1.784 són micropimes, i 72, entitats sense ànim de lucre. Es calcula que s’ha contribuït a finançar al voltant de 10.000 llocs de treball a la ciutat en el primer any de pandèmia. Per tipologia d’establiments, són majoritaris els sectors de la restauració i turisme, així com les instal·lacions i clubs esportius i els mercats extraordinaris. La vicealcaldessa ha recordat que s’ha impulsat una segona edició de les ajudes, que s’estén als agents econòmics vinculats a les Falles, com ara artistes de Falles i carrosses; indumentària i orfebreria valenciana; pirotècnia; floristeries amb concessió administrativa; empreses d’estandards, bandes, insígnies i trofeus, i revistes i mitjans de comunicació vinculats de les festes. També podran optar a estes prestacions els propietaris de barques de promoció turística a l’Albufera i la Marina.

“Anem a esgotar tots els recursos econòmics per tractar d’arribar al major nombre de persones i iniciatives possible”, ha remarcat la regidora, qui ha agraït el personal funcionari “la seua dedicació i compromís amb el servici públic” en haver tramitat les subvencions “en un temps rècord”. 

Altres acords de la Junta de Govern Local

La vicealcaldessa ha detallat altres acords de la Junta de Govern Local amb l’objectiu de pal·liar les conseqüències de la crisi. D’una banda, l’òrgan col·legiat ha autoritzat l’empresa Emivasa a tramitar ajornaments en la factura de l’aigua a autònoms i pimes castigades per les restriccions a causa de la covid-19. Així mateix, ha acceptat la subvenció de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esports per posar en marxa activitats extraescolars i de suport educatiu dirigides a l’alumnat d’entre 3 i 18 anys en aquells centres escolars que ho han demanat. La finalitat d’este programa és compensar els efectes negatius del confinament durant el passat curs escolar. També en l’àmbit educatiu, s’ha incrementat el gasto del contracte del Programa d’Absentisme Escolar Municipal, amb un import total de 123.411 euros, la qual cosa ha permés incorporar 32 nous professionals més.

Pujar