elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Aixina ha segut el gran desembarc de 11.000 turistes en Valencia

Aixina ha segut el gran desembarc de 11.000 turistes en Valencia
  • Fins cinc travessies han aplegat este divendres al port de Valencia

MÉS FOTOS
Aixina ha segut el gran desembarc de 11.000 turistes en Valencia - (foto 2)

El port de València ha rebut aquest matí l'escala simultània de cinc vaixells de creuers, i que ha suposat el desembarque en el recinte del Grau de prop d'11.000 persones. En concret, es tracta dels vaixells Mein Schiff 4 de TUI Cruises, que ha atracat en el moll de Ponent amb més de 2.500 passatgers; Marina d´Oceania Cruises, que ha atracat en el moll de Llevant amb prop de 1.200 passatgers; i Crystal Serenity de Crystal Cruises que, en el moll de Transversals, ha desembarcat a València a prop de 1.000 passatgers. Per part seua, el MSC Divina de MSC Creuers (més de 4.000 passatgers) i el Marella Discovery de Marella Cruises (més de 2.000 passatgers) han atracat en els molls de creuers 2 i 3 de l'ampliació nord on a més han coincidit amb el portaavions Juan Carles I.                                     

Tal com ha assenyalat Francesca Antonelli, responsable de màrqueting de l´APV “l'operativa s'ha desenvolupat amb total normalitat gràcies a la coordinació de tots els cossos de seguretat implicats, entre ells la policia portuària, així com al treball dels consignataris, turoperadors i la terminal Transmediterránea”. A més, Antonelli ha destacat l'enorme interés mostrat per creueristes davant l'oferta de València: “Durant tot el matí hem pogut comprovar que els creueristes que eixien cap a les excursions tenien grans expectatives sobre l'oferta de shopping, monuments i experiències que anaven a trobar i que es veia ratificada en el cas dels quals tornaven. Fins i tot hem arribat a veure a alguns creueristes que se'ls ha fet curt el tour i que han optat per agafar un taxi o un autobús per a tornar a alguns dels enclavaments del centre que més els han agradat”.

Oferta turística de la ciutat de València i de la província per als prop de 11.000 creueristes

El desembarcament a València de prop de 11.000 creueristes activa tota l'oferta turística oferida no solament a la ciutat de València sinó en tota la província. En concret, s'han habilitat al voltant de 100 autobusos per a traslladar als passatgers a les diferents excursions projectades entre les quals destaquen, a més de València capital, els recorreguts per l'Albufera, la degustació de vins valencians a Requena, la visita al Museu Lladró a Tavernes Blanques, l'excursió a Sagunt per a conéixer en profunditat el passat romà de la ciutat, i, fins i tot, la visita als Coves de Sant Josep en la localitat castellonenques de Vall d’Uixó.

Està previst que a la ciutat els creueristes realitzen una àmplia varietat d'excursions: des de visitar el centre històric fins a l'Oceanogràfic o el Bioparc, així com activitats més concretes com la ruta “Tapes tour” o “València & Paella” per a degustar la gastronomia local; un tast de vins de la D.O València o recórrer la ciutat amb bici.

Oferta creuerística

L'oferta creuerística de la ciutat, desenvolupada conjuntament, entre l'Autoritat Portuària de València i Turisme València, és àmplia, variada i es caracteritza per la seua seguretat. En 2017, es van incorporar nous recorreguts a les tradicionals rutes per l'Albufera, el centre històric o la Ciutat de les Arts i les Ciències. Entre ells destaquen la Ruta de l'Art Religiós, que inclou una parada en la Catedral i a altres esglésies com la recentment restaurada Sant Nicolás; la Ruta de la Seda que permet conéixer el llegat històric d'aquesta indústria a València amb les visites a la Llotja de la Seda, al recentment restaurat Museu de la Seda i al barri de Velluters; o la Ruta València i Falles que permet al turista endinsar-se en els principals punts neuràlgics d'aquestes festes declarades Patrimoni de la Humanitat.

A més de l'àmplia oferta d'excursions i visites en la capital, s'ha configurat un ampli ventall de plans per al creuerista que s'estenen per tota la província de València basats en la història, la naturalesa, les coves o gastronomia valenciana. Tot això a través de visites, rutes o plans emplaçats en l'Albufera, les ruïnes romanes de Sagunt, a Xàtiva i Gandia a través de les rutes dels Borgia, els camps de golf, l'oferta enològica de Requena, entre altres.

El port de València té programades al voltant de 200 escales en 2019 i preveu superar els 425.000 passatgers. Actualment, Valenciaport treballa amb al voltant de 30 navilieres diferents entre les quals destaquen companyies com MSC Cruceros, Costa Cruceros, Royal Caribbean, Aida Cruises, Grup TUI, Azamara Cruises o Viking Cruises, entre altres.

Pujar