25 d’octubre de 2020 25/10/20

Així es viurà la festivitat de sant Antoni Abat a València

Així es viurà la festivitat de sant Antoni Abat a València - (foto 1)
  • La tradicional Cremà de la foguera tindrà lloc el dissabte 11 en el barri de Sant Antoni

El barri de Sant Antoni acollirà, el pròxim cap de setmana, les primeres manifestacions de les festes en honor del patró i protector dels animals, el dia gran de les quals se celebra el 17 de gener. Concretament, dissabte 11 a la nit es durà a terme la tradicional foguera i, a la vesprada, la processó cívica de torxes acompanyades  pels tradicionals  dansades  amenitzades per tabalet i dolçaina que recorrerà els carrers Sagunt, Sant Bruno, Luz Casanova, Fotògraf Agustín Centelles Ossó i Ministre Luís Mayans.

L'Ajuntament de València, que per primera vegada ha instal·lat cartells anunciadors d'aquesta festa en el mobiliari urbà, «amb la finalitat de convidar a ciudadania perquè participe d'esta celebració que, arrelada en barri de Sant Antoni, es troba totalment vinculada al benestar animal», segons ha reiterat el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, després de recordar que esta celebració de barri s'ha reinventat com una festa de ciutat».

Amb motiu d'esta celebració, amb la qual comença el calendari festiu de l'any 2020, es duran a terme diferents activitats populars com, per exemple, una revetla al carrer «amigable amb els gossos». Esta cita també serà el dissabte i ha sigut anunciada com una discomòbil «pet friendly» en la qual s'instal·laren abeuradors per a les mascotes i s'entregarà obsequis a les persones que participen acompanyades amb els seus animals domèstics.

Entre els actes programats, que comencen demà divendres, destaquen algunes de les convocatòries del diumenge 12, quan s'habilitarà un mercat i de les carpes en les quals diferents ONG’s, protectores d'animals i associacions dedicades al benestar animal es donen a conéixer al públic assistent i rebre suport, i es durà a terme la signatura del compromís de campanya estival de recollida de necessitats per a animals abandonats.

Pere Fuset també ha recordat l'elaboració d'un nou conveni amb un increment econòmic en qualitat d'ajuda per a la Hermandad de Sant Antoni Abad, organitzadora d’esta festa, «en coherència al treball desenvolupat per esta entitat» i ha reiterat el compromís municipal per a contribuir a les tasques de repercussió de la festivitat del conegut popularment com «Sant Antoni del porquet», declarada el passat mes de juliol de Interés Turístic Provincial de la Comunitat Valenciana.

MÉS FOTOS
Així es viurà la festivitat de sant Antoni Abat a València - (foto 2)
Així es viurà la festivitat de sant Antoni Abat a València - (foto 3)
Així es viurà la festivitat de sant Antoni Abat a València - (foto 4)
Així es viurà la festivitat de sant Antoni Abat a València - (foto 5)
Pujar