17 d’octubre de 2019 17/10/19

Així és la primera piscina natural de València

Així és la primera piscina natural de València - (foto 1)
  • Situada en La Marina, està oberta fins al pròxim 12 de setembre, en horari d'11.30 a 19.30

MÉS FOTOS
Així és la primera piscina natural de València - (foto 2)
Així és la primera piscina natural de València - (foto 3)
Així és la primera piscina natural de València - (foto 4)

Els primers banyistes ja s'han donat el capbussó d'estrena de la primera piscina natural de València. Aquest dimecres ha tingut lloc la inauguració d'una zona de bany situada en La Marina de València. És una piscina natural d'aigua salada, amb accés lliure i gratuït i que estarà oberta fins al pròxim 12 de setembre. L'horari serà d'11.30 a 19.30 i compta amb servei de socorrisme.

En aquest espai podem trobar-nos una piscina principal, de 24 metres per 33 metres -té 8 m de profunditat- i té un aforament d'unes 400 persones. El segon espai és un carril de natació per a entrenament esportiu, abalisat i amb un aforament de 58 persones. Una nova oferta d'oci gratuït i que pretén convertir-se en una nova zona de referència en el Port de València.

 Cal destacar que el recinte compta amb tots els serveis si volem canviar-nos i fins i tot prendre alguna cosa en l'àrea chill out amb begudes i zona de menjar. D'aquesta manera, podrem fer ús dels banys, vestuaris, dutxes, flotadors salvavides, servei de salvament i hi ha un servei de socorrisme i un lloc de primers auxilis.

 La qualitat de l'aigua de la piscina és òptima, segons s'ha comprovat en successives anàlisis i així ho han insistit en la presentació davant els mitjans de comunicació aquest matí des de l'organització: “Hem de recordar que per primera vegada tenim bandera blava en la Marina de València, la qual cosa és un clar indicatiu de la qualitat de l'aigua”, ha insistit Vicent Llorens, director general del Consorci València 2007.

De fet, la qualitat de l'aigua de la dàrsena valenciana, on sobreviuen espècies marines en extinció, és la que possibilita que siga usada com a viver de la Fundació Oceanogràfic. Alguna cosa que també ha reiterat Víctor Moreno, de la Federació Valenciana de Natació de la Comunitat Valenciana, qui ha inaugurat amb alguns nadadors la piscina natural: “És una meravella comptar amb un espai com aquest i coincideix, a més, amb que la setmana que ve se celebra la Travessia del Port de València”.

L'espai disposa també d'un solàrium de 456 m2, creat amb pantalans flotants vestits amb gespa artificial. Un espai a l'aire lliure on descansar, prendre el sol i des d'on accedir a la piscina a través de rampes i escales. És també una àrea chill out, on es situa el foodtruck La Marinereta que servirà begudes i una mica de menjar.

Centenari de la Travessia del Port de València

Precisament el pròxim 23 de juny se celebra el centenari de la Travessia del Port de València: “La primera es va fer coincidint amb la Fira de Juliol l'any 1917 encara que va anar l'any 1919 quan es va prendre la primera fotografia. Estem, per tant, davant un any important i aquesta travessia serà com la inauguració de l'estiu”, ha explicat el portaveu de la Federació Valenciana de Natació. La prova tindrà la seua eixida i arribada en el propi port i està inclosa dins del Circuit d'Aigües obertes de la Comunitat Valenciana.

ocultar
Així és la primera piscina natural de València
Pujar