16 de novembre de 2019 16/11/19

Les agricultores valencianes prenen la paraula

Les agricultores valencianes prenen la paraula - (foto 1)
  • Dues associacions (AVA-ASAJA i AVAMFAR) realitzaran dilluns que ve una trobada de dones rurals

L'Associació Valenciana d'Agricultors (AVA-ASAJA) i l'Associació Valenciana de Dones i Famílies de l'Àmbit Rural (AVAMFAR), en col·laboració amb la conselleria d'Agricultura i el patrocini de Bankia i AON celebraran dilluns que ve 25 en la Finca Sinyent (València) una jornada-trobe de dones rurals el lema de les quals és “la dona agricultora en el segle XXI”.

A aquest fòrum acudiran un centenar de dones procedents de tot el medi rural valencià, en l'es exposaran diferents casos de dones que han triomfat en l'àmbit rural i agrícola: Elisa Catalunya en citricultura, Elvira Chorques en ramaderia i Rosa Hernandorena en vivers de fruiters.

També s'analitzarà la Llei de titularitat compartida de les explotacions agràries per l'advocada de AVA-ASAJA, Amparo Tomá, tenint per objectiu que “més dones puguen accedir als beneficis que contempla aquesta legislació fins ara infrautilitzada”.

El president de AVA-ASAJA, Cristóbal Aguado, i la presidenta de AVAMFAR, Marian Corbí, intervindran en la inauguració al costat del secretari autonòmic d'Agricultura, Francisco Rodríguez Mulero, i la directora general de l'Agència Valenciana de Antidespoblación (AVANT).

La trobada conclourà amb una campanya de “reunions comarcals” on un militar d'agricultores i ramaderes han conegut “algunes de les claus per a aconseguir una gestió competitiva i moderna d'aquest tipus d'empreses”.

ocultar
Les agricultores valencianes prenen la paraula
Pujar