19 de setembre de 2020 19/9/20

La Nau acull una tertúlia literària amb Eva Baltasar amb motiu de la seua primera novel·la ‘Permagel’

La Nau acull una tertúlia literària amb Eva Baltasar amb motiu de la seua primera novel·la ‘Permagel’ - (foto 1)

  El pròxim dilluns, dia 3 de juny, el Centre Cultural La Nau de la Universitat de València acollirà la tertúlia literària ‘Esa capa de hielo que cubre el corazón’, amb motiu de la presentació de la primera novel·la de la poeta Eva Baltasar, ‘Permagel’ (‘Permafrost’ en castellà), que va guanyar l’any 2018 el premi Llibreter a la millor novel·la. L’acte pertany al cicle ‘Dones Creadores’ i està organitzat per l’Aula de Literatura de la Universitat de València, el Vicerectorat de Cultura i Esport de la Universitat de València, en col·laboració amb la Unitat d’Igualtat de la Universitat de València. L’entrada és lliure fins a completar aforament.

  En l’acte participaran l’autora, Cristina García Pascual, directora de l’Aula de Literatura de la Universitat de València i Ruth Mestre, responsable d’iniciatives de Diversitat de la Universitat de València.

  El permagel és eixa capa de la terra permanentment congelada i és també la membrana que cobreix a la protagonista d’aquesta novel·la, una jove amb desitjos suïcides i dificultats per a crear vincles. Escrita en primera persona, la novel·la presenta a una dona en etapa de formació que es protegeix de l’exterior, que percep la superficialitat en tot quant l’envolta i fuig d’un entorn que res té a veure amb la seua manera d’entendre la vida: una mare obsessionada amb la salut, omnipresent i controladora, i una germana que afronta la seua existència convencional amb medicació i un positivisme irritant.

  La protagonista, que sent pulsions suïcides, no permet que ningú se li acoste massa, però al mateix temps s’entrega amb intensitat al sexe amb altres dones, la literatura i l’art. El pols entre l’hedonisme, els plaers més carnals i la mort és constant en aquesta novel·la, així com el to mordaç d’una protagonista que guanya al lector amb la seua intel·ligència i el seu humor negríssim des de la primera pàgina.

  Replet d’imatges poètiques, contundents i molt físiques, aquest caràcter tan palpable del text no és gratuït en una novel·la que parla del cos, del sexe, del jo; una obra aguda i directa que reivindica la llibertat femenina en el plaer i en la solitud.

  Eva Baltasar inicia amb ‘Permagel’ un tríptic de protagonistes femenines que volen explorar diferents etapes en la vida de les dones.

  Universitat de València

  Universitat de ValènciaEntrar en el especial
  Pujar