25 de juny de 2019 25/6/19

La Nau acull un debat electoral sobre la regulació dels apartaments turístics a la ciutat de València

La Nau acull un debat electoral sobre la regulació dels apartaments turístics a la ciutat de València - (foto 1)

La Càtedra Institucional d’Economia Col·laborativa i Transformació Digital de la Universitat de València organitza, amb la col·laboració del Vicerectorat de Cultura i Esport, la Fundació Las Naves i el periòdic Valencia Plaza, un debat electoral amb els candidats a l’alcaldia de les formacions polítiques amb representació en el Ple de l’Ajuntament de València sobre las proposades de regulació dels apartaments turístics a la ciutat de València.

En el debat, que tindrà lloc el dimecres 10 d’abril, a les 19.00 hores, al Paranimf de la Universitat de València (Centre Cultural La Nau), hi intervindran Joan Ribó (Compromís), María José Catalá (PPCV), Fernando Giner (Ciutadans), Sandra Gómez (PSPV-PSOE) i Jaime Paulino (Podem). Moderarà el debat Adrián Todolí, codirector de la Càtedra d’Economia Col·laborativa, i Javier Alfonso, director de Valencia Plaza. L’acte és obert al públic i limitat a l’aforament de la sala.

En aquest debat, els diferents candidats analitzaran la problemàtica sorgida entorn del lloguer d’apartaments  turístics i confrontaran idees i propostes de regulació municipal d’aquesta activitat econòmica. Les plataformes de lloguer d’habitatges estan fent créixer un debat social que s’uneix al de la gentrificació a determinats barris de les grans ciutats. Per això, s’hi abordaran qüestions com l’efecte de les plataformes digitals de lloguer d’immobles turístics sobre el cost del lloguer d’habitatge, els parcs públics d’habitatge municipal, les conseqüències d’aquesta activitat sobre el comerç i el veïnat dels barris més turístics, l’actuació inspectora i sancionadora de l’administració, la regulació dels preus o de les llicències, etc.

La representació política que sorgisca de les pròximes eleccions municipals haurà de fer front als problemes i els reptes que planteja el lloguer d’apartaments turístics. El 10 d’abril, els candidats tindran l’oportunitat d’expressar la seua opinió sobre aquesta activitat potenciada per las plataformes digitals, exposaran com consideren que afecta el dret a un habitatge digne i explicaran les seues propostes de regulació i la manera com donaran solució a les dificultats dels ciutadans per accedir a habitatges a causa dels elevats preus del lloguer.