elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Més de 9.300 persones van visitar el port de València en 2017

Més de 9.300 persones van visitar el port de València en 2017

    El port de València ha atès 218 visites procedents de centres escolars, institucions o ciutadania en general, que han volgut conèixer de primera mà el funcionament de la instal·lació portuària. En total, més de 9.300 persones s'han acostat al port de València durant l'exercici passat, la qual cosa suposa un creixement del 20%.

    En concret, el programa de visites escolars al port de València continua mostrant la seua consolidació entre la comunitat educativa. Més de 6.800 escolars van tenir l'oportunitat de realitzar una visita guiada per a conèixer de primera mà l'activitat que es realitza diàriament en Valenciaport. A més de València i la seua àrea metropolitana, el port de València va rebre visites d'altres punts d'Espanya com Castelló, Alacant, Conca, Albacete, Terol, Ciudad Real, Madrid, Múrcia o Salamanca, i d'altres països com a Argentina, Brasil, Xile, Estats Units, França, Grècia, Holanda, Itàlia, República Dominicana o Suïssa.

    L'elevat interès dels centres escolars de l'entorn per conèixer el funcionament del port de València ha provocat que s'haja incrementat el número de dies en què es realitzen visites. Així, a més d'atendre visites els dimecres, l'Autoritat Portuària de València va habilitar dos dimarts al mes més per a atendre estes trobades. Són nombrosos els centres que han establit esta visita en el seu calendari escolar i que, per tant, repetixen tots els anys.

    El programa de visites d'estudiants consta de dos modalitats: una dirigida a centres escolars d'Educació Primària i Secundària; i una altra, més especialitzada, destinada a centres de formació especialitzats en comerç exterior, logística o transport i magatzematge, entre altres. Les visites destinades a centres escolars de primària i secundària, de caràcter gratuït, consistixen en un recorregut per mar i tenen una duració aproximada d'una hora. Pel que fa a les visites per a centres de formació especialitzada, consten d'una presentació multimèdia seguida d'un recorregut per mar, amb una duració total aproximada de dos hores.

    Els alumnes que visiten el port de València es mostren impressionats per la quantitat de bucs que treballen diàriament en el port de València, la grandària dels mateixos i l'altura de les grues amb què es treballa. Així mateix, els temes mediambientals també susciten molt interès entre els escolars que volen conéixer les mesures que presa l'Autoritat Portuària de València per a garantir la qualitat de l'aigua i de l'aire en les instal·lacions

    Així mateix, en 2017, com a part del compromís de l'Autoritat Portuària de València d'obrir el port als ciutadans, es van posar en marxa visites dirigides a particulars i col·lectius interessats a conèixer l'activitat que es desenvolupa en el port de València. Al voltant de 240 persones s'han interessat per realitzar una d'aquestes visites que s'organitzen, amb sol·licitud prèvia, els dissabtes i que consistix en una visita guiada amb autobús amb parades en el Moll Príncep Felipe i en l'ampliació nord. Aquest recorregut permet als ciutadans conèixer de primera mà l'operativa del port i té per objectiu ajudar a comprendre millor el funcionament del recinte així com la seua importància per al teixit empresarial de la Comunitat Valenciana i de tota Espanya.

    Igualment, dins de la seua política de Responsabilitat Social Corporativa, l'APV organitza visites per a col·lectius com a discapacitats, persones en risc d'exclusió social, associacions veïnals, culturals o de majors, entre uns altres. En aquest terreny, el port de València ha rebut la visita d'al voltant 1.400 persones, un 14% més que en 2016.

    Pujar