elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

663.006 persones han visitat el balcó de l´Ajuntament des de juny de 2015

663.006 persones han visitat el balcó de l´Ajuntament des de juny de 2015
  • Este dilluns es complixen quatre anys de l’obertura de la casa consistorial a la ciutadania

Un total de 663.706 persones han visitat el consistori i el balcó municipal, des de juny de 2015 fins al passat divendres 14 de juny. «Totes estes persones, veïns i visitants, han gaudit de les vistes de la plaça de l'Ajuntament des de les dependències municipals, obertes al públic des de l’arribada del Govern de la Nau. Però sobretot, ara saben que compten amb un ajuntament pròxim, que els obri les portes, que és transparent, i que està al seu costat quan ho necessiten», ha afirmat al respecte l’alcalde Joan Ribó.

L'Ajuntament ha aplicat la seua política de portes obertes per a donar a conéixer la institució i acostar-la a la ciutadania des que l'alcalde de Valéncia, Joan Ribó, que dissabte va revalidar el seu càrrec com a màxima autoritat municipal, va adoptar, com una de les primeres mesures en el mandat anterior, l'obertura de la casa consistorial.

«L'Ajuntament amb parets de vidre», que en el seu moment va anunciar l'alcalde, manté l'atractiu per a ciutadania i turistes, les visites dels quals no es comptabilitzaven al principi fins que, vist el volum de persones interessades, el personal municipal en va elaborar un registre. Segons estes dades, 2019 va començar amb unes xifres superiors a les de l'any anterior, ja que al gener i el febrer s'han registrat 9.642 i 10.531 persones respectivament, enfront de les 9.449 i 8.545 que van visitar l'ajuntament durant 2018.

Tots els mesos, el volum de visites ha anat augmentant paulatinament. Bona mostra d’això és que al maig de 2019 s'han registrat 18.083, enfront de les 16.599 de maig de 2018. I durant els 14 primers dies de juny han sigut 6.988 les persones que s'han acostat a l'Ajuntament per a visitar espais d'interés cultural i d'accés obert com, per exemple, el Saló de Cristall, el Museu Històric Municipal i l'Hemicicle, on mensualment té lloc el Ple, l'òrgan de màxima representació política de la ciutadania en el govern de la ciutat, i ahir es va dur a terme la constitució de la nova corporació municipal.

Pujar