elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

5.000 persones visiten l’Observatori Municipal del Canvi Climàtic en el primer semestre d’enguany

5.000 persones visiten l’Observatori Municipal del Canvi Climàtic en el primer semestre d’enguany
  • El regidor Alejandro Ramon considera que “la ciutadania ha pres consciència que l'emergència climàtica és un problema de tots i totes”

MÉS FOTOS
5.000 persones visiten l’Observatori Municipal del Canvi Climàtic en el primer semestre d’enguany - (foto 2)
5.000 persones visiten l’Observatori Municipal del Canvi Climàtic en el primer semestre d’enguany - (foto 3)

Durant el primer semestre de 2022 més de cinc mil persones han visitat l'Observatori Municipal del Canvi Climàtic que l'Ajuntament de València té al carrer del Doctor Lluch, al barri del Cabanyal-Canyamelar. Els 5.000 visitants dupliquen el nombre d’usuaris en el mateix període de l’any passat. El regidor d’Emergència Climàtica, Alejandro Ramon, ha afirmat que “el canvi climàtic ha deixat de ser una qüestió científica, un tema que aborden únicament les persones expertes. La ciutadania ha pres consciència que l'emergència climàtica és un problema de tots i totes. Ho veiem en l'interés creixent que desperta l'Observatori Municipal del Canvi Climàtic”.

Ramon destaca que les activitats de l’observatori que tenen més èxit són “aquelles que permeten conéixer quines accions quotidianes podem implementar en el nostre dia a dia per a frenar el canvi climàtic. A través de dinàmiques adaptades a diferents públics es proposen 16 accions que ajuden a estalviar CO₂, reduir el consum d'aigua embotellada, contractar electricitat de fonts renovables o menjar més fruites i verdures”.

L’Observatori del Canvi Climàtic és el centre educatiu i divulgatiu de l’Ajuntament de València per formar, conscienciar i sensibilitzar davant del canvi climàtic. Un equip tècnic d'educació ambiental dinamitza les visites a l'exposició permanent i organitza activitats i tallers per a grups concertats, adaptats tant a centres educatius (col·legis, instituts, centres de formació professional o ocupacionals) com per a adults i adolescents a través d'associacions, centres d’Espai Jove i col·lectius en risc d'exclusió. L'entrada és lliure i gratuïta i els tallers col·lectius es poden sol·licitar a l'equip d'educació ambiental en el telèfon 677 629 888.

L’Observatori Municipal visita altres municipis

Gràcies a un conveni amb la Diputació de València, els tallers itinerants han eixit enguany de la ciutat i han visitat altres poblacions valencianes. La vicepresidenta de la Diputació i diputada de Medi Ambient, Maria Josep Amigó, ha explicat que els tallers en ruta han visitat ja fins al mes de juny “quaranta municipis de tretze comarques valencianes, des de pobles xicotets com Alpuente o Beniatjar a capitals comarcals com Sagunt, Gandia, Alzira o Torrent. Més de quatre mil persones han participat en els seus tallers itinerants i constatem que les activitats que oferim desperten molt d’interés. El nostre objectiu és continuar treballant amb l'Ajuntament de València per portar la seua tasca de sensibilització ambiental als centres socials, fires i mercats, comissions falleres, associacions...”

L’Observatori en ruta és present en tota mena d'esdeveniments com a fires mediambientals, gastronòmiques, del comerç o setmanes culturals. Durant este mes d'agost estarà present a les escoles d'estiu de Sinarcas i Caudete de las Fuentes i organitzarà activitats per a xiquets i xiquetes a Fortaleny i Quatretonda. També acudirà a les festes de Vallada i ha programat tallers per a adults a Andilla, La Yesa i Pedralba.

Per a l’últim trimestre de l’any, l'exposició “L'altra lluita contra el canvi climàtic. Adaptació”, viatjarà fins a l'Alcúdia de Crespins en col·laboració amb la Mancomunitat de La Costera i organitzarà diverses activitats a Godella en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat.

Pujar