elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
Balanç anual

400.000 creueristes han visitat València enguany

400.000 creueristes han visitat València enguany
  • Es tracta d'una xifra que trenca la tendència de descens i que preveu trencar també les estadístiques en 2017 amb un 12% més que enguany i amb estades més llargues

MÉS FOTOS
400.000 creueristes han visitat València enguany  - (foto 2)
400.000 creueristes han visitat València enguany  - (foto 3)
400.000 creueristes han visitat València enguany  - (foto 4)

El Port de València està de celebració. Les previsions negatives quant a les xifres de creueristes no s'han complit i les dades així ho evidencien: 400.000 turistes han visitat València gràcies als creuers que han fet escala en el seu port. Es tracta d'un número positiu i que ha revertit la tendència de caiguda de creuers que venia produint-se.

"Les dades són prou millors i ha sigut un any favorable, quelcom en contra del que jo personalment preveia", ha reconegut el president de l'Autoritat Portuària, Aurelio Martínez, en una roda de premsa convocada este dijous per a fer balanç de l'any. En la convocatòria han participat també Antonio Bernabé, director de Turisme València i la regidor de Turisme i presidenta de Turisme València, Sandra Gómez.

Són, en total, 35.000 creueristes més que l'any anterior. Unes xifres positives i que a més consoliden l'especialització per la qual s'està treballant, tal com ha indicat el director de navilieres, Manuel Rodríguez: "Rebem turisme familiar i de luxe. A més estem intentant conéixer quins són els desitjos dels creueristes". El creueristes típic que ens visita és el d'italians, francesos i alemanys de 52 anys.

2017 pot ser el millor any en la història dels creuers

I les perspectives per a este any que ve és trencar les dades que es tenien fins a la data. Un augment del 12% dels creueristes i un 15% més d'escales, tal com ha assegurat Aurelio Martínez. Són, a més, previsions prou fiables "ja que que són compromisos que ja es tenen amb les navieres", explica Martínez.

"L'objectiu és posar València en el mapa", ha insistit el president de l'Autoritat Portuària. L'important, apunten des de Turisme València, és créixer i fer-ho en qualitat. Un altre dels objectius és allargar el temps de permanència dels turistes que ens visiten. El 80% només està a València el temps que està el barco i la majoria d'ells roman unes hores.

Una tendència que té signes d'anar canviant i mostra d'això són els tres creuers que l'any que ve faran nit en el Port de València: "ja no sols es queden unes hores i açò és important perquè revertix en el comerç, l'hostaleria, els nostres turistes consumixen més", s'ha mostrat optimista el director de Turisme València, Antonio Bernabé.

En la presentació davant dels mitjans de comunicació d'este balanç anual i de les previsions per a l'any que ve també s'ha mostrat un vídeo elaborat per l'Autoritat Portuària i que té un objectiu promocional de la ciutat.

Pujar