elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

En 2019 tots els barris tindran, per primera vegada, servici de agranat manual per la vesprada

En 2019 tots els barris tindran, per primera vegada, servici de agranat manual per la vesprada

    L'Ajuntament comptarà amb 41 equips d'agranat manual, amb els quals incrementarà fins un 342% el servici de repàs dels carrers que realitza per la vesprada, i este es dura a terme, per primera vegada, en tots els barris de la ciutat. En 2019 també s'augmentarà, un 80%, el servici de baldeig dels diferents districtes en torn de vesprada. «El Servici de Neteja i Recollida de Residus materialitzarà en estes i altres millores, aprovades hui a la Junta de Govern Local, l'increment de vora del 6% de la seua partida pressupostària (uns 4 milions d'euros)», tal com ha explicat hui la regidora Pilar Soriano.

    Entre estes millores també es troba l'augment d'un 10% del servici que desenvolupen en tres torns tres equips d'arreplegada de trastos i mobles al carrer, i l'increment d'un 200% el servici de recollida selectiva durant el cap de setmana. D'altra banda, la regidora ha anunciat que durant el primer trimestre de 2019 es posarà en marxa el servici de tele supervisió, amb una sala central d'informació i control de la Neteja Urbana, i el sistema pilot de sensorització d'ompliment a distància dels contenidors de vidre i envasos en el pobles de València.

    La regidora de Gestió de Residus Sòlids, Pilar Soriano, ha afegit que, a més, durant l'any 2019 l'Ajuntament continuarà amb la consolidació de la recollida selectiva de restes de matèria orgànica que s'implanta amb una campanya de conscienciació social per arribar al reciclatge del 50 % dels residus el 2020, i a través de la qual ja s'ha informat a 45.000 unitats familiars.

    Paral·lelament, des de l'Entitat Metropolitana de Tractament Residus (EMTRE), de la qual Pilar Soriano és presidenta, es posarà en marxa una aplicació que la ciutadania es podrà descarregar per dur un control del reciclatge i rebre bonificacions. Esta iniciativa es podrà realitzar dins de la xarxa d'ecoparcs mòbils.

    Pilar Soriano ha aprofitat la compareixença per a informar que, segons les queixes i suggeriments registrats a l'Ajuntament i les dades del infobaròmetre, «la neteja de la ciutat és un servici que preocupa la societat que, actualment, no el contempla com un problema». «El ben cert, ha conclòs, és que des de l'arribada del Govern de la Nau s'ha incrementat un 24% el pressupost destinat per a millorar la neteja i recollida de residus a la ciutat».

    Pujar