elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Més de 1.700 especialistes en Astronomia es reuneixen a València per a la reunió anual de la Societat Astrònoma Europea (EAS)

Més de 1.700 especialistes en Astronomia es reuneixen a València per a la reunió anual de la Societat Astrònoma Europea (EAS)
    MÉS FOTOS
    Més de 1.700 especialistes en Astronomia es reuneixen a València per a la reunió anual de la Societat Astrònoma Europea (EAS) - (foto 2)
    Més de 1.700 especialistes en Astronomia es reuneixen a València per a la reunió anual de la Societat Astrònoma Europea (EAS) - (foto 3)

    Més de 1.700 especialistes en Astronomia es reunixen a València per a l’encontre anual de la Societat Astronòmica Europea, que se celebra del 27 de juny a l'1 de juliol de 2022. La conferència ha començat aquest dilluns amb un discurs de María Teresa Fernández de la Vega, presidenta de la Fundació Dones per Àfrica i presidenta del Consell d'Estat espanyol, i una xarrada plenària de Michel Mayor (Universitat de Ginebra, Suïssa), premi Nobel i descobridor del primer planeta extrasolar en 1995. La conferència és la reunió professional anual d'astronomia i ciència espacial de la Societat Astronòmica Europea (EAS). Les principals investigadores i investigadors presenten els seus últims treballs.

    #EASValencia2022 ofereix 15 Simposis, 36 Sessions Especials i 10 Sessions d'Esmorzar, i comptarà amb més de 600 ponències i 1000 ePosters. A més, el programa científic inclou 8 conferències plenàries, 3 informes comunitaris i 8 xarrades i cerimònies de lliurament de premis. Més de 1.700 persones es reunixen a València, i altres 200 s’han inscrit només per Internet.

    La reunió abasta una àmplia gamma de temes, des de les ones gravitacionals, la cosmologia, els exoplanetes i l'astrofísica estel·lar fins a la ciència de les dades, la diversitat i el benestar, i el desenvolupament i la divulgació. També hi ha sessions sobre Gaia, el telescopi espacial James Webb i el telescopi Event Horizon.

    El programa científic interactiu pot consultar-se ací: https://eas2022programme.kuoni-congress.info/2022-06-27
    Les xarrades plenàries estan enumerades ací: https://eas.unige.ch/EAS2022/plenary.jsp

    Michel Mayor també donarà una conferència pública, titulada ‘Altres mons en el cosmos? La busca de planetes similars a la nostra Terra i... potser albergant vida!’ La conferència tindrà lloc a l'Auditori Santiago Grisolía del Museu dels Ciències el dimecres 29 de juny, a les 19 hores.
    Inscripció a través de la pàgina web del museu: https://www.cac.es/museu-de-les-ciencies/Ciclos-y-conferencias/Astronomia/michel-mayor-otros-mundos.html

    Pujar