elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

1.510 persones troben ocupació a través de València Activa

  València Activa, la marca que aglutina tota l'oferta en matèria d'ocupació, emprenedoria i formació de l'Ajuntament de València, ha aconseguit que, durant l'any 2017, 1.510 persones hajen trobat ocupació a la ciutat (889 de forma directa). La incorporació al món laboral d'un de cada 3 usuaris d'este servici municipal (un total de 4.554) "ha sigut possible gràcies a iniciatives com Barris per l'Ocupació, Agència d'Ocupació València Activa o els plans d'ocupació social i altres projectes desenvolupats en el marc d'una política activa d'ocupació".

  "Estes xifres, que corresponen als primers huit mesos de l'any, posen de manifest el compromís i l'aposta de l'Ajuntament de València per a millorar l'ocupabilitat dels ciutadans i augmentar les seues oportunitats laborals", ha manifestat hui la regidora de Desenvolupament Econòmic Sostenible, Sandra Gómez, que ha assegurat que "el patiment de la ciutadania relacionat amb l'atur és competència del govern municipal".

  889 CONTRACTACIONS DIRECTES

  Segons ha recordat, un dels principals d'estos projectes, Barris per l'Ocupació, "naix de la necessitat d'aproximar els servicis de València Activa a la ciutadania". En les huit oficines d'este programa s'han atés més de 1.065 persones desocupades, de les quals 459 han sigut derivades a ofertes d'ocupació, amb un índex d'inserció del 21 %, la qual cosa es traduïx en 173 contractes. En estos mesos, els centres han gestionat un total de 1.215 ofertes de treball. Així mateix, a través de la "imprescindible" labor realitzada per l'Agència de Col·locació València Activa, que ja compta amb 4.554 inscrits, s'ha contractat un total de 101 persones.

  D'altra banda, el programa jove #Anem! ha permés contractar quasi 500 joves per a treballar durant un any a l'Ajuntament de València. 232 joves amb qualificació (programa EMCUJU) s'han incorporat a principi del mes d'agost, mentre que 202 joves sense qualificació (programa EMPUJU) ho han fet a mitjan mes d'agost.

  La regidora ha recalcat la importància d'este programa d'accions d'ocupació jove, "un programa de contractacions nou que oferix la possibilitat de formar-se i adquirir experiència d'acord amb la seua formació a més de 500 joves". Quant al compromís social de València Activa per fomentar l'ocupació entre col·lectius específics, Sandra Gómez ha explicat que esta entitat ha impulsat diversos plans que han generat quasi un centenar d'ocupacions. Concretament, per a dur a terme el programa "Coaching educatiu per a l'ocupació" s'han contractat 3 psicòlegs i 5 més per al Programa d'atenció integral a dones víctimes de violència de gènere, filles/fills i familiars que conviuen amb elles. A més, amb el Programa d'inserció sociolaboral per a dones en situació d'exclusió social s'ha produït un total de 26 insercions.

  A més, dins de l'àmbit dels plans d'igualtat en empreses s'ha contractat 2 tècnics, i en el Pla d'orientació, formació i inserció laboral per a dones víctimes de violència de gènere (INTEGREM) hi ha hagut 15 insercions laborals i 3 tècnics contractats. A això cal sumar el Pla d'orientació, formació i inserció per a persones amb diversitat funcional, que ha aconseguit 39 insercions laborals.

  Finalment, dins dels plans d'ocupació social, cal destacar el projecte Agrosolidaris, en què 3 dones han sigut formades per a crear i gestionar la seua pròpia cooperativa d'agricultura ecològica, una empresa que pretén continuar generant ocupació, així com el Projecte LAMBDA d'orientació i formació laboral per a població LGTB, que ha aconseguit la inserció de 2 persones.

  També s'han dut a terme projectes europeus impulsats des de l'entitat que pretenen fomentar les relacions amb organismes internacionals i promoure l'ocupació. En el cas d'Eurodisea s'ha registrat 1 contractació, 5 en el cas de Jump at School i 1 en el CEPAE.

  En referència a altres projectes, els tallers d'ocupació desenvolupats pel Servici d'Ocupació i Emprenedoria de l'Ajuntament, finançats pel SERVEF, han permés realitzar 62 contractacions. A això cal sumar els 8 agents d'ocupació i desenvolupament local contractats pel Servici d'Ocupació i Emprenedoria de l'Ajuntament.

  Respecte als centres especials d'ocupació, centres en què treballen persones amb diversitat funcional, destaquem els 6 contractes temporals realitzats enguany per Fent de Tot.

  621 CONTRACTACIONS INDIRECTES

  Segons ha informat l'edil, "determinats programes, tallers i activitats fomentades per València Activa han permés generar contractacions de forma indirecta contribuint d'alguna manera perquè estes es produïsquen". A través dels cursos orientats a millorar l'ocupabilitat de col·lectius específics, realitzats per 126 persones amb diversitat funcional, es van aconseguir 35 insercions. A més, 168 dones víctimes de violència de gènere (incloent fills/filles i familiars que conviuen amb elles) i 142 dones en risc d'exclusió social han sigut ateses i formades en orientació laboral amb itineraris personalitzats, de les quals 12 han sigut inserides en el mercat laboral.

  D'altra banda, ha destacat la labor de foment i suport a nous projectes empresarials i futurs emprenedors a través d'assessorament, ajudes i servicis. A això cal sumar el Servici d'Assessorament, Autoocupació i Emprenedoria Social València Activa Emprén, un servici que ha facilitat la posada en marxa de 74 idees i negocis. Sense oblidar Vit Emprén, la xarxa d'emprenedors innovadors de València posada en marxa per l'Ajuntament de València que a hores d'ara compta amb 3.500 membres i 500 startups.

  Per acabar, la regidora Sandra Gómez ha recalcat que "l'objectiu de València Activa és oferir a la ciutadania un servici pròxim, integral i de qualitat en matèria d'ocupació, a través de projectes i programes específics que ajuden a combatre la desocupació a la ciutat".

  Pujar