elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

1.300 denúncies a València per no portar màscara: “Li hem perdut el respecte al covid-19”

1.300 denúncies a València per no portar màscara: “Li hem perdut el respecte al covid-19”
  • Els dies que concentren més denúncies per no portar màscara coincideixen amb els caps de setmana i moltes d'elles s'han posat en La Marina

 La Policia Local de València ha denunciat a 1.267 persones per no portar màscara, una dada, que segons ha lamentat Aarón Cano, regidor de Protecció Ciutadana, “demostra que li hem perdut el respecte al Covid-19 que ha apel·lat de nou a la responsabilitat i a extremar les precaucions davant la gravetat de la situació “hem d'integrar allò que ja sabíem fa uns mesos i que ara sembla que hàgem oblidat: Qualsevol pot contagiar, qualsevol pot ser contagiat i un pot contagiar-se en qualsevol situació” ha indicat el responsable de l'Àrea de Protecció Ciutadana a l'Ajuntament de València que ha insistit en l'obligatorietat de l'ús de la màscara i en la necessitat de mantindre les distàncies físiques. Aquestes multes han sigut imposades des del 16 de juliol.

Els dies que concentren més denúncies per no portar màscara coincideixen amb els caps de setmana, explica la Policia Local en un comunicat. Els divendres acumulen un total de 278 i li segueixen els diumenges amb 230. A continuació figuren els dijous amb 207 i els dissabtes amb 171. “Es tracta d'un problema de comportament i responsabilitat on no es pot criminalitzar a la joventut, els joves reprodueixen moltes vegades comportaments. Darrere d'aqueixes xifres de denúncies, també hi ha sancions per comportaments de persones adultes que no es comporten amb tota la responsabilitat que requereix aquest moment crucial” ha afegit el regidor Aarón Cano per a qui cada nou brot “és un colp a la nostra societat, al nostre benestar, a la nostra economia i a la nostra mà està no autolesionar-nos amb les nostres actituds” ha afegit el regidor de Protecció Ciutadana en el Cap i Casal.

En La Marina s'han registrat fins hui 395 denúncies, 247 a la nit i 148 a la vesprada. Els caps de setmana concentren de nou la major part de sancions, concretament els diumenges on Policia Local de València ha arribat a imposar fins a 123 denúncies, li segueixen el divendres amb 88 i el dissabte amb 69. La Unitat de Convivència i Seguretat (UCOS) amb 594 denúncies, és la unitat que més sancions ha imposat en formar part de les seues comeses principals durant aquests dies. Li segueix la Divisió de Seguretat Viària amb 216 i quant als districtes, lidera el nombre de sancions, Ruzafa amb 150, a continuació està la 1a Unitat, Centre, amb 93 denúncies per no portar màscara.

Pujar