9 de juliol de 2020 9/7/20

11.000 creueristes desembarquen aquest divendres a València

11.000 creueristes desembarquen aquest divendres a València - (foto 1)
  • Valenciaport rep l'escala simultània de cinc creuers

MÉS FOTOS
11.000 creueristes desembarquen aquest divendres a València - (foto 2)
11.000 creueristes desembarquen aquest divendres a València - (foto 3)
11.000 creueristes desembarquen aquest divendres a València - (foto 4)

El port de València rebrà demà l'escala simultània de cinc vaixells de creuers, que desembarcaran en el recinte del Grau a prop de 11.000 persones. En concret, es tracta dels vaixells Mein Schiff 4 de TUI Cruises, que atracarà en el moll de Ponent amb més de 2.500 passatgers; Marina d’Oceania Cruises, que atracarà en el moll de Llevant amb prop de 1.200 passatgers; i Crystal Serenity de Crystal Cruises, que atracarà en el moll de Transversals amb al voltant de 1.000 passatgers. Per part seua, el MSC Divina de MSC Cruceros (més de 4.000 passatgers) i el Marella Discovery de Marella Cruises (més de 2.000 passatgers) atracaran en els molls de creuers 2 i 3 de l'ampliació nord on coincidiran amb el vaixell almirall de l'Armada Espanyola, el portaaeronaus Juan Carlos I, que està atracat des de hui en el moll de creuers 1.

L'arribada de prop de 11.000 creueristes permetrà l'activació de tota l'oferta turística oferida no sols a la ciutat de València sinó en tota la província. En concret, s'han habilitat al voltant de 100 autobusos per a traslladar als passatgers a les diferents excursions projectades entre les quals destaquen, a més de València capital, els recorreguts per l'Albufera, la degustació de vins valencians a Requena, la visita al Museu Lladró a Tavernes Blanques, l'excursió a Sagunt per a conéixer en profunditat el passat romà de la ciutat, i, fins i tot, la visita als Coves de Sant Josep en la localitat castellonenques de Vall d'Uixó.

A la ciutat, els creueristes s'han decantat per realitzar una àmplia varietat d'excursions. Des de visitar el centre històric fins a l'Oceanogràfic o el Bioparc, així com activitats més concretes com la ruta “Tapes tour” o “València & Paella” per a degustar la gastronomia local; un tast de vins de la D.O València o recórrer la ciutat amb bici.

Oferta creuerística

L'oferta creuerística de la ciutat, desenvolupada conjuntament, entre l'Autoritat Portuària de València i Turisme València, és àmplia, variada i es caracteritza per la seua seguretat. En 2017, es van incorporar nous recorreguts a les tradicionals rutes per l'Albufera, el centre històric o la Ciutat de les Arts i les Ciències. Entre ells destaquen la Ruta de l'Art Religiós, que inclou una parada en la Catedral i a altres esglésies com la recentment restaurada Sant Nicolás; la Ruta de la Seda que permet conéixer el llegat històric d'aquesta indústria a València amb les visites a la Llotja de la Seda, al recentment restaurat Museu de la Seda i al barri de Velluters; o la Ruta València i Falles que permet al turista endinsar-se en els principals punts neuràlgics d'aquestes festes declarades Patrimoni de la Humanitat.

A més de l'àmplia oferta d'excursions i visites en la capital, s'ha configurat un ampli ventall de plans per al creuerista que s'estenen per tota la província de València basats en la història, la naturalesa, les coves o gastronomia valenciana. Tot això a través de visites, rutes o plans emplaçats en l'Albufera, les ruïnes romanes de Sagunt, a Xàtiva i Gandia a través de les rutes dels Borgia, els camps de golf, l'oferta enològica de Requena, entre altres.

El port de València té programades al voltant de 200 escales en 2019 i preveu superar els 425.000 passatgers. Actualment, Valenciaport treballa amb al voltant de 30 navilieres diferents entre les quals destaquen companyies com MSC Cruceros, Costa Cruceros, Royal Caribbean, Aida Cruises, Grup TUI, Azamara Cruises o Viking Cruises, entre altres. 

Pujar