elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

València treballa per un mercat laboral sense desigualtat a través del programa #TreballemIguals

València treballa per un mercat laboral sense desigualtat a través del programa #TreballemIguals
    MÉS FOTOS
    València treballa per un mercat laboral sense desigualtat a través del programa #TreballemIguals - (foto 2)

    Qui va dir que les dones no podien accedir a totes les professions? Són molts els estigmes als quals moltes dones s'han d'enfrontar a l'hora de buscar un lloc de treball, és per això que des de l'Ajuntament de València s'ha posat en marxa un nou pla d'ocupació amb el qual es preveu beneficiar a 1.600 dones valencianes en cerca activa d'ocupació.

    L'objectiu d'aquest pla, al qual pot apuntar-se qualsevol dona desocupada que vulga millorar les seues condicions laborals, promocionar-se o emprendre un projecte professional, és combatre la desigualtat en el mercat laboral. Per a aconseguir-ho es podran en marxa una sèrie d'accions i plataformes que comptaran amb un pressupost de quasi 400.000 euros per a desenvolupar-se.

    Per a poder accedir a la plataforma que porta el lema #TreballemIguals, les interessades han d'acostar-se a qualsevol dels tretze centres de ‘Barris per l'Ocupació’ que es troben distribuïts per tota la ciutat.

    “És una plataforma per a promoure el treball femení, i per a acabar així amb la desigualtat en el mercat laboral, l'alta taxa de desocupació i parcialitat que pateixen les dona” explica la regidora de Desenvolupament Econòmic Sostenible, Sandra Gómez, i destaca: “És una acció pionera, ja que no parlem d'un programa o un conjunt de programes, sinó d'una València Activa amb perspectiva de gènere, que vol combatre una realitat objectiva: la desigualtat entre homes i dones en el mercat laboral”.

    Quines accions contempla aquesta iniciativa?

    Amb xifres sobre la taula, com per exemple les facilitades pel SERVEF que apunten al fet que un 62% de les persones registrades en el so dones, l'Àrea de Desenvolupament Econòmic ha contemplat per al desenvolupament d'aquest pla una sèrie d'activitats que contribuïsquen a l'eliminació d'aquesta desigualtat laboral. Entre aquestes accions plantejades destaca la posada en marxa d'un pla dirigit a dones directives i càrrecs intermedis que desitgen promocionar les seues empreses.

    A més, una part important de #TreballemIguals està destinada a l'àmbit de la formació professional: s'ofereixen certificats de professionalitat a mesura, cursos gratuïts d'idiomes i competències digitals, així com cursos de programació, emprenedoria tecnològica i mentorizació personalitzada.

    També dins de la primera agència d'ocupació “amb perspectiva de gènere”, es contempla l'impuls d'una llançadora d'ocupació dirigida especialment per a aquelles dones que han sigut víctimes de violència de gènere, amb la finalitat de reforçar les seues habilitats laborals i millorar el seu accés al mercat laboral.

    En una línia semblant, es crearà una ‘Unitat d'Igualtat en l'Ocupació’ on s'oferirà informació i assessorament en matèria d'igualtat laboral. Aquesta unitat inclou a més fomentar la implantació de plans d'igualtat en les empreses a través de la realització de tallers de sensibilització en aquestes.

    Però a més d'aquestes accions, que com diem completen un pla pioner a Espanya per a vetlar per la inserció laboral de les dones, amb TreballemIguals, “es desenvoluparan accions dirigides a combatre l'exclusió social de les dones, acabar amb el sòl enganxós que pateixen especialment les dones amb baixa qualificació o parades de llarga durada, frenar la bretxa digital en l'àmbit tecnològic i trencar el sostre de cristall permetent a les dones accedir a càrrecs intermedis o superiors”, explica Sandra Gómez.

    Pots trobar més informació sobre aquest pla ací

     

    Pujar