elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

València reforçarà les inspeccions en hostaleria i obres

València reforçarà les inspeccions en hostaleria i obres
  • L'Ajuntament llança el primer pla d'inspecció municipal semblant a què existeix ja a Barcelona i Madrid

L'Ajuntament de València té previst aprovar aquest divendres el primer pla d'inspecció municipal amb l'objectiu de prevenir les infraccions i reforçar el control de les mateixes. El pla, que se centra sobretot en l'hostaleria i les obres, és similar als que existeixen ja a Madrid i Barcelona, ​​tal com ha explicat la regidora d'Espai Públic, Lucía Benamud, que ha detallat que hi ha moltes infraccions que es produeixen per desconeixement i per això hi haurà una important tasca pedagògica.

La regidora ha explicat que entre les principals infraccions que es detecten estan el realitzar obres sense tenir el títol habilitant o la declaració responsable; fer-les excedint el permís, per exemple dient que vas a reformar un bany i a la fi és una casa sencera; cuines que no estan autoritzades o només tenen permès un microoondas o apartaments turístics en edificis residencials.

El pla no només pretén fer una tasca pedagògica -i amb això evitar les infraccions- sinó agilitzar els temps i optimitzar els recursos ja que fins ara els inspectors treballen en base a les denúncies rebudes: "Hem fet una gran compra de material informàtic en el servei d'inspecció, monitors, tablets, telèfons mòbils, sonòmetres, càmeres tèrmiques i programari, per optimitzar la feina dels inspectors i reduir el temps de creació i emissió dels informes tècnics ", ha detallat Beamud.

De fet, aquesta millora dels mitjans s'ha vist reflectit ja en les xifres dels últims mesos ja que hi ha menys reclamacions veïnals al millorar l'actuació inspectora. Per exemple, entre els mesos de gener i abril del 2021 s'han realitzat 292 informes relacionats amb queixes veïnals per soroll, fums i olors, la qual cosa suposa una millora del 100% respecte al mateix període de l'any 2020. Durant els mesos de gener a abril de 2020 es van emetre 422 informes d'obres i llicències urbanístiques, mentre que en el 2021 el nombre ha augmentat a 668, fet que suposa un augment de l'58%.

A més, ha augmentat substancialment el nombre de concessió de terrasses: des que va començar la pandèmia s'han concedit llicència a 650 noves terrasses, i s'ha aprovat l'ampliació de 610 terrasses ja existents. A València es calcula que més de 4.000 bars tenen llicència de terrassa.

Pujar