18 de gener de 2021 18/1/21

València es prepara per a una nova DANA tres setmanes després de l'últim temporal

València es prepara per a una nova DANA tres setmanes després de l'últim temporal - (foto 1)
  • A partir del dijous AEMET ha previst l'arribada d'un altre temporal de pluges torrencials en el territori valencià i ha activat l'alerta groga

Si hui dia continua havent-hi municipis de la Comunitat Valenciana que no s'han recuperat de les destrosses ocasionades per l'últim temporal de pluges fortes de fa algunes setmanes, l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) ha anunciat l'arribada d'un altre a partir d'este dijous.

Alerta groga

Des del dijous es viuran de nou les pluges abundants i intenses, tant que AEMET ha activat l'alerta groga per unes precipitacions que podrien acumular fins a 60 litres per metre quadrat en tan sols 12 hores.

Tanta és l'alerta que els experts han avisat fins i tot que pot derivar en un altre temporal DANA.

El temps començarà a canviar des de hui, produint-se pluges febles i intervals nuvolosos a la província d'Alacant i València. De la mateixa manera, les temperatures han anat disminuint en les últimes jornades en la gran majoria de municipis de la Comunitat, alguna cosa que seguirà durant el temporal de fortes pluges que començarà d'este dijous.

Pluges i tempestes que han activat l'alerta groga el divendres, ja que es podrien arribar a acumular fins a 60 litres per metre quadrat en tot just 12 hores, alguna cosa que començarà a les 00.00 hores del divendres i no acabarà fins a l'endemà. La previsió de la jornada és complexa, tal com ha anunciat AEMET.

Tant és així que la probabilitat de pluja estimada per al divendres és del 100% en tota la Comunitat Valenciana. El dissabte el percentatge seguirà pràcticament igual, 95% de probabilitat de pluja, encara que el diumenge donarà una treva i baixa a 35% a València, 20% a Alacant i 45% a Castelló.

Per a la setmana pròxima no es descarten que continuen les precipitacions, encara que més febles i sense previsió d'alertes rellevants.

Pujar