elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

València i Alacant registren els últims macrobrotes de l'última jornada

València i Alacant registren els últims macrobrotes de l'última jornada
  • A la província alacantina s'ha registrat un brot i en la valenciana quatre, tres d'ells en la capital

Els brots no cessen en la Comunitat Valenciana, principalment a les províncies de València i Alacant, ja que Castelló no ha tingut cap durant tot el que portem de setmana. La xifra de contagis registrada ahir 23 de juliol era una mica més baixa que la dels dies anteriors, però un lleuger descens molt poc notable, amb un total de 2.913 nous casos de persones contagiades al territori valencià. Caldrà esperar com evoluciona la pandèmia en els pròxims dies per a saber si comença a disminuir o no.

Els macrobrotes registrats en l'última jornada amb 10 o més coses han sigut en:

  • Elx amb 13 casos d'origen social
  • Riba-roja amb 11 casos d'origen laboral
  • València amb 35 casos d'origen social
  • València amb 12 d'origen social
  • València amb 11 casos d'origen social

Cal destacar que la ciutat de València ha tingut tres macrobrotes d'origen social i un d'ells amb l'escandalosa xifra de 35 casos. La capital del Túria no alça cap i tots els dies registra un nou brot més. La incidència acumulada en la capital és de 884,14 casos per cada 100.000. Des que va iniciar aquesta terrible pandèmia, en la capital s'han registrat 82.801 casos de persones contagiades de coronavirus i 1.141 defuncions. Cal recordar, que València seguirà amb toc de queda fins al 16 d'agost, ja que és un dels 77 municipis amb aquesta restricció.

La localitat de Riba-roja també ha tingut un brot d'11 casos d'origen laboral i també és una de les localitats que contínua amb el toc de queda. Té una incidència acumulada de 711,74 casos per cada 100.000 habitants. Des que va començar la pandèmia ha registrat 1.510 persones contagiades i 28 defuncions.

La localitat alacantina d'Elx ha tingut un brot de 13 casos de persones contagiades per coronavirus d'origen social. Elx no té toc de queda, ja que la seua incidència és de 277,72 casos per cada 100.00 habitants. La pandèmia ha castigat a la ciutat amb 24.881 contagiats i 271 persones han mort a causa de la malaltia.

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, va anunciar les noves restriccions adoptades per a frenar aquesta cinquena ona que no per a de créixer i el Tribunal Superior de Justícia va aprovar el toc de queda en els 77 municipis valencians i la limitació de les reunions a un màxim de deu persones. Aquestes mesures entraran en vigor la matinada del pròxim dilluns 26 de juliol i es mantindran fins al 16 d'agost.

Pujar