16 de novembre de 2019 16/11/19

LA UNIÓ de Llauradors critica que la Comunitat Valenciana anticipe només el 18% del pressupost total de les ajudes directes de la PAC

LA UNIÓ de Llauradors critica que la Comunitat Valenciana anticipe només el 18% del pressupost total de les ajudes directes de la PAC - (foto 1)
  • És la comunitat autònoma, després de Múrcia, que menys anticipa de les nou que ja han començat a abonar-les

És una bona notícia que s'anticipen ajudes de la PAC, però podria haver-ho sigut més. LA UNIÓ de Llauradors critica que es venga com un gran assoliment l'avanç de les ajudes directes de la PAC per part de la Conselleria d'Agricultura, que des d'ahir ve abonant a alguns llauradors i ramaders, però no és tant a tenor de l'estudi realitzat per aquesta organització agrària perquè es queda molt lluny del que es podria haver fet.

En aquest estudi es comprova com la Conselleria d'Agricultura comença a pagar ara un total de 18,6 milions d'euros, que és una xifra que representa únicament el 18,5% del total del pressupost d'ajudes que distribueix la comunitat autònoma. La Unió Europea autoritzava arribar fins al 70% d'eixe total per la situació de sequera en alguns territoris com el nostre.

Ara, molts llauradors i ramaders de la Comunitat Valenciana hauran d'esperar a cobrar la resta de les ajudes a partir de l'1 de desembre que és el període normal que els correspon si no s'haguera permés la bestreta per part de les autoritats comunitàries.

És cert que cap de les nou comunitats autònomes que realitzaran bestretes des d’ahir, arriba -ni de lluny, al 70%- però la nostra és una de les quals es queda més lluny d'eixe percentatge després de Múrcia. Les que anticiparien bastant més serien Castella i Lleó (58%), Andalusia (57,4%) i Castella-la Manxa (53,9%).

ocultar
LA UNIÓ de Llauradors critica que la Comunitat Valenciana anticipe només el 18% del pressupost total de les ajudes directes de la PAC
Pujar