4 de desembre de 2020 4/12/20

Unides Podem Esquerra Unida adverteix que ‘només un govern dels socialistes amb Unides Podemos garanteix un finançament just’

Unides Podem Esquerra Unida adverteix que ‘només un govern dels socialistes amb Unides Podemos garanteix un finançament just’ - (foto 1)

  El candidat de Unides Podem Esquerra Unida a la Generalitat, Rubén Martínez Dalmau, ha assegurat hui que només un govern conformat per Unides Podem i el PSOE garantirà un finançament just per a la Comunitat Valenciana.

  Dalmau, ha recordat que ahir el president del Govern, Pedro Sánchez, va obrir la campanya electoral a Castelló, però no va concretar el seu compromís amb la reforma del sistema de finançament ni quant a terminis ni quant a model.

  El candidat de la confluència ha recordat que Unides Podemos és la formació amb implantació estatal que amb més detall ha introduït en el seu programa electoral la reforma del sistema de finançament i a més és l'únic que exigeix donar una solució al problema del deute de les Comunitats Autònomes.

  Dalmau ha garantit que Unides Podemos impulsarà des de l'executiu central aquesta reforma, al mateix temps que la completarà amb altres qüestions importants, com la implantació d'una reforma fiscal progressiva o la reestructuració del deute de la Generalitat derivada dels problemes ocasionats per l'injust sistema de finançament i que supera ja els 46.000 milions d'euros.

  Així mateix, ha recordat que Unides Podem Esquerra Unida proposa blindar les inversions de l'Estat a la província d'Alacant: «En els Pressupostos Generals del PSOE les inversions per habitant a la província continuaven sent la meitat que en la resta d'Espanya. Cal acabar amb el maltractament i el menystinc històric a Alacant».

  El PSOE, ha insistit el candidat, «no garanteix un finançament just per a la Comunitat. Ja ho hem vist altres vegades, ho prometen en campanya però incompleixen en el Govern. La Comunitat Valenciana no pot fiar-se del PSOE».

  Per part seua, la candidata autonòmica de Unides Podem Esquerra Unida, Rosa Pérez Garijo ha indicat que «els canvis necessaris per a millorar el benestar de la gent han d'escometre's en paral·lel des de la Generalitat i l'Estat».

  Pérez Garijo ha definit com «molt innocent, fregant la mentida pensar que poden desenvolupar-se polítiques de progrés en el Consell mentre en el Consell de Ministres s'aplica el programa de retallades socials de Ciutadans».

  Finalment, la candidata de la confluència ha afirmat la «total predisposició a afavorir un Govern del Botánic i un Govern de l'Estat més valent que permeta el desenvolupament social i econòmic, el benestar de la ciutadania a través de serveis públics de qualitat i un futur d'igualtat i sostenibilitat ambiental».

  Pujar