elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El TSJCV suspén la limitació de l'aforament a 20.000 espectadors en els estadis de futbol valencians

El TSJCV suspén la limitació de l'aforament a 20.000 espectadors en els estadis de futbol valencians
  • És la primera vegada que la justícia valenciana entén que la Generalitat no ha justificat una decisió sanitària

La Secció Quarta Sala del Contenciós-Administratiu de Tribunal Superior de Justícia (TSJCV) ha dictat hui una interlocutòria pel qual acorda suspendre cautelarment la decisió de la Generalitat de limitar a un màxim de 20.000 espectadors l'aforament en els estadis de la Comunitat Valenciana que alberguen competicions professionals de futbol.

La Sala entén que l'Administració autonòmica no ha justificat aquesta mesura i, per tant, estima el recurs presentat per la Lliga de Futbol Professional (LFP).

Els recurrents no qüestionaven el 60% d'aforament màxim previst en la resolució de la Conselleria de Sanitat de el passat 6 de setembre per al període comprès entre els dies 7 i 27 d'aquest mes, sinó el límit afegit pel que fa a la xifra total d'assistents.

Els magistrats no s'aprecien en la resolució administrativa ni en les al·legacions a el recurs formulades per l'Advocacia de la Generalitat "cap motiu que justifique l'oportunitat del requisit acumulat a la limitació de l'aforament en el 60% de la capacitat de cada estadi de futbol, ​​sí recollida en l'acord de Consell Interterritorial de Salut d'1 de setembre".

En aquest sentit, recorden que la resolució de Sanitat ja estableix tot un seguit de mesures preventives per als estadis com l'exigència de mantenir un seient de distància en la mateixa fila, la sectorització dels accessos, l'ús de la màscara o el consum de beguda i menjar.

"No té sentit, com al·lega la representació de la Lliga, el resultat a què s'arriba: que a partir d'una xifra l'espai disponible (relació de seients ocupats / buits comence a incrementar-se, sense que hi haja cap factor de risc que es justifique, donada la previsió de les altres mesures preventives ", precisa la Sala.

El Tribunal també al·ludeix a l'acte, que pot ser recorregut en reposició, la previsible evolució positiva de la pandèmia i del ritme de vacunació per a les primeres dates d'efecte d'aquesta mesura en els estadis de futbol valencià, el proper 17 de setembre.

Pujar