5 de desembre de 2020 5/12/20

Tres de cada deu valencians pensa que les seues platges no estan netes

Tres de cada deu valencians pensa que les seues platges no estan netes - (foto 1)
  • El 94% dels valencians reclama més punts de reciclatge a les platges

  • La llanda d'alumini és l'opció preferida de beguda dels valencians per a portar a la platja, segons afirma el 67%, per davant del plàstic

Un 30,2% dels valencians cree que les platges de la seua regió no estan netes. És per això que la majoria de la població de Comunitat Valenciana (95,6%) advoca per impulsar mesures que limiten la generació de fem i residus a les platges i promoguen un correcte reciclatge.  Aquestes són unes de les principals conclusions de l'estudi Tenim Un altre Batec, promogut per Ball, sobre els hàbits de consum i reciclatge dels espanyols quan van a la platja.

A pesar que un 95% dels valencians assegura estar conscienciat de la necessitat de recollir el fem que generem a les platges, l'estudi revela que encara un 36,5% dels valencians no fa res si troba un residu. Per part seua, un 32,1% si veu fem la recull i deposita en la primera paperera que veu i només un 28,3% ho recull i tira en el contenidor adequat per a reciclar-lo.  

No obstant això, i davant la freqüent situació de trobar els contenidors grocs plens a les platges, el 93,7% dels valencians creu que són necessaris més punts de reciclatge.  

Quin és l'envàs de begudes ideal per a la platja?  

Les llandes de begudes són l'envàs més reciclat del món, amb una taxa del 69%. De fet, el 75% de l'alumini que s'ha produït al llarg de la història segueix en ús en l'actualitat. Aquests són algunes dades que evidencien per què la llanda representa el vertader paradigma de l'economia circular. D'altra banda, les llandes d'alumini presenten qualitats úniques enfront d'altres envasos com el fet de ser lleugeres o mantindre la beguda freda.  

Precisament, les llandes d'alumini són l'envàs de beguda que els valencians més solen portar a la platja en la seua nevera portàtil, segons afirma un 67,3%. A continuació, se situa la botella de plàstic (66%).  

A l'hora d'anar a la platja, els valencians també prefereixen portar-se el menjar preparat des de casa i passar allí el dia, com assegura un 49,7%, abans que tornar-se per a menjar a casa (31,4%) o menjar en els quiosquets (17%). Quant al menjar per a portar que triomfa a la platja, els entrepans o sàndwitxos són els favorits (per a un 47,8%), seguits de la truita de creïlla (18,9%), les ensalades de pasta (25,7%) i el gaspatxo o salmorejo (3,8%)  D'altra banda, segons mostra l'estudi, les begudes predilectes per a refrescar-se a la platja són, en primer lloc, la aigua(51,6%), els refrescos (23,9%), la cervesa (16,3%) i les begudes isotòniques (4,4%).

Pujar