25 de setembre de 2020 25/9/20

Els treballadors d'educació infantil exigeixen unes condicions laborals dignes

Els treballadors d'educació infantil exigeixen unes condicions laborals dignes  - (foto 1)
  • CCOO anuncia concentracions al febrer contra la precarietat laboral en el primer cicle d'Educació infantil

MÉS FOTOS
Els treballadors d'educació infantil exigeixen unes condicions laborals dignes  - (foto 2)

Els treballadors d'educació infantil denuncien la precarietat laboral que viu el sector i per això exigeixen un conveni d'educació infantil digne i ocupació de qualitat. És per això que CCOO ha anunciat concentracions del 23 al 26 de febrer, a destacar la que tindrà lloc el pròxim 26 de febrer a València a partir de les sis de la vesprada al carrer Mestre Palau.

Així, la Federació d'Ensenyament iniciarà una campanya de mobilitzacions "davant l'actitud immobilista de les patronals del sector i la falta de resposta a les propostes plantejades per els treballadors", ha explicat l'associació en un comunicat.

En aquest sentit, insta a les famílies a sumar-se en la "dignificació" del treball d'aquest sector i per això demanen un conveni col·lectiu just: "Després d'anys d'ajustos, congelacions salarials i pèrdues de poder adquisitiu, les organitzacions patronals han d'iniciar un procés negociador real que aborde les necessitats de milers de persones ocupades en el sector".

CCOO ha traslladat a la Mesa Negociadora proposades de millora de les condicions laborals i la recuperació del poder adquisitiu: "Les nostres demandes no han tingut resposta i, de manera sistemàtica, s'han negat i rebutjat tots els nostres plantejaments", lamenten.

Qualifiquen de "indignant, vergonyós i menyspreable" la pretensió patronal de fixar la retribució de les persones educadores infantils entorn dels 900 euros mensuals, o que els mestres i les mestres augmenten la seua jornada laboral.

"L'educació en l'etapa més primerenca deixa de ser una prioritat per a convertir-se en un negoci preocupat únicament per la rendibilitat econòmica", denuncien els afectats. A més, CCOO obreres també apunta al fet que les patronals estan tenint una actitud "immobilista".

Davant aquest escenari, CCOO ha convocat concentracions a tot l'Estat entre el 23 i el 26 de febrer en defensa d'unes condicions laborals dignes del segle XXI, i fa una crida perquè les famílies se sumen a la "dignificació" d'un primer cicle educatiu de qualitat que constitueix la base inicial de l'aprenentatge dels xiquets: "És clau per a un sistema educatiu de qualitat en igualtat", conclouen.

Pujar