elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Torrent prepara les seues festes més locals i prudents durant el mes de juliol

Torrent prepara les seues festes més locals i prudents durant el mes de juliol
  • Una programació per a tots els públics, promocionant als artistes del municipi i repartides en 15 ubicacions

L'Ajuntament de Torrent donarà el tret d'eixida al seu programa de festes el pròxim 1 de juliol, que es prolongaran durant 30 dies, és a dir, tot el mes de juliol. La programació compta amb un total de 52 esdeveniments que es repartiran en 15 ubicacions diferents. Sota el lema “Torrent, cultura de la festa”, aquestes festes estaran marcades per tres objectius molt clars: reactivar l'ànim de la ciutadania, impulsar el comerç i l'hostaleria local i garantir la seguretat de tots.

“Volem reactivar l'ànim de la ciutadania, donar suport al comerç local i, sobretot, vetlar per la seguretat de tots” ha assenyalat, Pascual Martínez, regidor de l'àrea de Festes.

A més, enguany volen donar suport al talent local de Torrent i oferir una atenció especial als més xicotets del municipi.

Des de l'àrea de Cultura, la regidora Susi Ferrer, ha assegurat que la cultura “quasi no ha parat, sempre ha estat present de manera presencial o virtual, però de manera segura. Iniciem aquest mes de juliol d'una manera activa, amb molta energia i força perquè les activitats arriben a tots els racons de la ciutat, a tots els públics i incidint en el sector infantil”. “La ciutadania infantil ens ha donat una gran lliçó als adults després del seu respecte i manera de comportar-se durant la pandèmia sense saber molt bé que estava passant, per això, hem volgut dir-li gran part d'aquestes festes”, ha afegit la regidora Ferrer.

Durant 30 dies, un total de 52 esdeveniments tindran lloc en 15 ubicacions diferents amb totes les mesures de seguretat que estaran garantides per 150 persones implicades en la seua preparació i desenvolupament.

L'obertura de la piscina municipal del Vedat el pròxim 1 de juliol donarà inici a aquest mes de juliol festiu i estarà oberta fins al 31 d'agost amb les mesures de seguretat pertinents.

El divendres 2 de juliol tindrà lloc la presentació del llibre d'Evencio Tortajada ‘Momentos, Silencis i Soledats’.

El tret d'eixida de l'activitat al carrer tindrà lloc el dissabte 3 de juliol quan se celebrarà la ‘Gala Talents de Casa’. En aquest esdeveniment es concentrarà l'art local que ens va acompanyar durant el confinament amb 9 finalistes i que un any després podrà gaudir-se de manera presencial.

La programació d'enguany estarà marcada per activitats com el ‘Espai Multiaventura Infantil’, impulsat des de les àrees de Cultura i Infància i dirigit als més xicotets, on es podrà gaudir de set dies de diversió amb un rocòdrom, llits elàstics, ludotecas i tallers. Aquesta activitat tindrà lloc del 23 al 29 de juliol en Parc Central de 18.00 a 21.00h. Comptarà amb nombroses sorpreses i regals, ja que la regidora de Cultura, Susi Ferrer, explica que “aquesta societat té un compte pendent amb els xiquets perquè s'han comportat durant aquests difícils moments d'una manera impecable i això és per a ells”.

Les activitats infantils es completaran amb un circuit amb teatre, màgia i humor de la mà de Cucurucú Teatre, Magic Jordi i Pequeradio, entre altres.

La Gala de l'Esport se celebrarà el divendres 16 de juliol en l'Hort Trénor on es recompensarà als esportista de l'any anterior i els d'aquest.

A més, la música i el talent local jugaran un paper fonamental en aquestes festes amb l'esdeveniment “Un Torrent d’Estreles” de Raúl Ogalla, acompanyat d'Alba Carmona, Pedro Soto i Ángela Martínez. Un espectacle exclusiu amb temes propis del cantant torrentino acompanyat de tres artistes que se celebrarà el 27 de juliol als peus de la Torre.

També tindrà lloc l'esdeveniment la ‘Música Enamorada’ dels coneguts Pascual i Saray on cantaren balades acompanyats d'instruments de corda, percussió i piano el 29 de juliol a la Torre.

L'espectacle “Grans Veus” comptarà amb la torrentina d'adopció Laura Monsalve, Germán Scasso i Manu Rodríguez serà el 30 de juliol als peus de la Torre.

L'oferta musical contínua amb “Jazz Panorama” entre el dijous 22 i diumenge 25 de juliol. Comptarà amb estreles com Tonina amb la seua música original i versions influenciades pel soul, jazz i música clàssica, el millor guitarrista del moment del panorama espanyol Carlos Gonzávez Trio al costat de Perico Sambeat, el jazz amb gotes de flamenc amb Benavent di Geraldo Pardo i el violoncel·lista i compositor Matthieu Saglio posarà el punt i final d'aquest festival.

Els dies 27, 28, 29 i 30 de juliol se celebrarà el “Àgora Sound” en l'Àgora del Parc Central. El dimarts 27 comptara amb la presència de la cantant i compositora Bely Basar-te, coneguda per posar-li veu musical a la Bella en l'edició de 2017 de “La bella i la bèstia” de Disney, presentant el seu nou àlbum “el camí que no em va portar a Roma”. L'endemà, serà el torn de Mr Kilombo conegut per les seues col·laboracions amb Rozalén i Macaco i el dijous 29 Arnau Grido un duo que ha revolucionat el panorama musical amb les seues lletres. El divendres 30 de juliol actuarà “El Bruixot” amb Rafael Álvarez realitzant l'obra de teatre “El pigall de Tormes”.

Els espectacles musicals continuaren amb “Torrent a Dos Bandes” el 24 de juliol i “Balls i Tradicions al Carrer” el 25 i 26 de juliol, tots dos en la Plaça Major. A més de “Música a la fresca”, l'espectacle de dansa de Macarena Ramírez, guanyadora d'un talent xou de TVE el 27 de juliol en la Plaça de la Llibertat i un “Tribut a Sabina” el 29 de juliol en la mateixa ubicació.

A més, se celebrarà un circuit de monologuistes en diferents punts de la ciutat perquè arribe a tots els públics, que podran gaudir i riure amb les històries i ocurrències d'Oscar Tramoyeres, Patrícia Espill, Miki Dhakai i Jesús Manzano, entre altres.

El tancament de les festes tindrà lloc la matinada del 30 al 31 de juliol amb quinze minuts de l'espectacle pirotècnic amb 200kg de pólvora del “Castell de Festes”, dissenyat pels Germans Caballer en exclusiva per a aquestes festes.

Tots espectacles i activitats seran gratuïts i l'aforament es determinarà més endavant.

La missa i la processó en honor als Sants de la Pedra de moment no estan permesos per les mesures vigents.

Pujar