21 de gener de 2021 21/1/21

El Museu Comarcal de L'Horta Sud organitza tallers sobre els cucs de la seda

El Museu Comarcal de L'Horta Sud organitza tallers sobre els cucs de la seda - (foto 1)

    El Museu Comarcal de L'Horta Sud, un dels referents culturals de la comarca, situat en una conservada casa típica de L'Horta, en el sud de la ciutat de Torrent, celebra estos dies tallers per a donar a conèixer la criança dels cucs de seda i la importància que van tindre fins al segle XIX en els pobles dels voltants de València, on el cultiu de moreres i cucs servia de base a una potent indústria de la seda.

    Des del passat 3 d'abril, i fins al pròxim dia 23 se celebren activitats entorn del cicle 'La memòria de la seda', i aprofitant l'ocasió es pot visitar el Museu, com sempre de manera gratuïta, per a conèixer esta activitat.

    A més, la institució porta anys criant estos xicotets invertebrats per a repartir-los entre els escolars que visiten diàriament aquesta casa museu. L'activitat, que dura entre 60 i 75 minuts, culmina amb l'elaboració d'un cuc de seda fet amb pasta de paper pels propis xiquets, ja que l'activitat està dirigida a menors en edats des dels 4 als 12 anys, i servix com a punt de connexió entre la història local i el respecte a la naturalesa i a l'entorn. Atès que les places són limitades es requereix una inscripció prèvia en el telèfon 961858221.

    Pujar