25 de setembre de 2020 25/9/20

Crema de la foguera de sant Antoni

Crema de la foguera de sant Antoni - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Crema de la foguera de sant Antoni - (foto 2)

  El carrer del Pare Méndez acollí anit la tradicional crema de la foguera de sant Antoni, en la vespra de la festivitat del patró dels animals domèstics. Un gran nombre de veïnes i veïns s’acostà a l’encreuament d’este carrer amb el carrer del Calvari on a primera hora de la vesprada es plantà la foguera feta de pi.

  Tampoc hi faltaren l’alcalde Jesús Ros i el regidor de Festes, José Antonio Castillejo, acompanyats de membres de la corporació municipal. Ros valorà la gran quantitat de gent que cada any “s’acosta a gaudir de la crema de la foguera, sempre amb ganes de participar en les festes i les tradicions locals”. D’altra banda, Castillejo destacà que la festivitat de Sant Antoni només és la primera d’unes celebracions “molt arrelades a Torrent, com l’Entrada de la Flor i la festa de Sant Blai, que omplin els carrers de gent”.

  Les celebracions en honor a sant Antoni Abat començaren el passat cap de setmana amb la celebració d’una missa en la parròquia de Montsió i continuaran amb la benedicció d’animals, que enguany serà el pròxim 10 de febrer. Així, en nom de la confraria de sant Antoni Abat, el president, Rafael García, convidà tots els veïns i veïnes a “la gran festa del segon diumenge de febrer, amb el tradicional esmorzar i la benedicció en la porta de Montsió i la desfilada en el carrer del Pare Méndez”. El dia 10 de febrer, els actes començaran a les 10.30 hores en la parròquia de Montsió.

  Pujar